Zakazivanje preko Kol centra samo za hronične bolesnike

Preko Kol centra Doma zdravlja ubuduće će preglede zakazivati samo hronični bolesnici i zakazivaće se kontrole, a za ostalo će morati direktno da se pozivaju određene službe.
Preko Kol centra Doma zdravlja ubuduće će preglede zakazivati samo hronični bolesnici i zakazivaće se kontrole, a za ostalo će morati direktno da se pozivaju određene službe.

Kako je za "Dnevnik" rekao član Gradskog veća za zdravstvo Petar Novaković, na ovaj način rasteretiće se Kol centar i građani bi trebalo brže i lakše da dolaze do slobodnog termina kod lekara.

U Kol centru će od 57 zaposlenih ostati da radi samo njih 36, zbog isteka 21 ugovora na određeno vreme.

Prema rečima Novakovića, novac koji je do sada odlazio na plate operatera treba usmeriti na unapređenje zdravstvene zaštite.

  • novi sad

    28.12.2012 17:56
    bez naslova
    Koja glupost ukinuti ovako nešto! To znači da ćemo ubuduće morati satima i satima da čekamo u redu na pregled kod lekara! Užas!!! Šta da radimo mi koji smo zaposleni i ne možemo da dobijemo sl. dan, ili imamo malu decu pa nema ko da ih pričuva jedno PET-ŠEST sati dok se sestra konačno ne smiluje da nas uvede kod dr!? Do sada sam uvek imala koliko toliko dobro iskustvo sa kol centrom. Lakše mi je da pozovem telefonom i zakažem termin pa makar i dan dva kasnije ali bar znam da ću tada biti primljena, plus možda nekih pola sata kašnjenja što opet nije kol centar kriv nego organizacija na odeljenu, nego da čekam pola dana!!! Svaki put kada sam pozvala kol centar javili su se. Malo sam bila na čekanju ali se žene jave barem. Dok smo zvali sestre na odeljenje nisu se javljale po nekoliko dana! Strašno! Jako sam razočarana.
  • 13.12.2012 07:30
    Netačno
    Izrekli ste nekoliko netačnosti. Poziv prema kol centru košta isto koliko i svaki drugi poziv i to je prva netačnost. Za zbrku sa terminima su krivi doktori a ne kol centar jer ne poštuju proceduru zakazivanja. Naime trebalo bi da kompletno zakazivanje prepuste kol centru a ako već hoće da zakažu onda taj termin koji su zakazali treba u kompijuteru da provere pa ako je slobodan odnosno ako nije zakazan preko kol centra treba po proceduri da unesu u kompijuter, međutim oni to ne urade pošto su vrhunski NEobučeni za baratanje kompijuterima jer ni dan danas u eri kompijutera, na Medicinskom fakultetu nema ozbiljnog predmeta koji ih upućuje u tu vrstu znanja. Preko kol centra i sistema zakazivanja uvedena je obaveza lekarima specijalistima da odrade najmanje 15 pregleda dnevno. E tu i leži problem stalnog pritiska na kol centare jer to mnogim lekarima specijalistima nije odgovaralo a i njihovim sestrama.Nema više sestrama dvesta grama kafe i milka čokolade za svako zakazivanje, a doktori su u znatno manjoj meri mogli da izlaze i obavljaju preglede u privatnim ordinacijama u kojima dodatno rade. To je suština problema i pošto je pomoćnik direktora lekar specijalista i najveći protivnik kol centra posledica toga je postepeno ukidanje i gašenje kol centra. Sada ukidanjem zakazivanja za specijaliste a kasnije i popunim ukidanjem i za lekare opšte prakse. Narode spremite se na one čuvene gužve u čekaonicama i čuveno pitanje: ''Molim vas ko je zadnji došao''. ''Sve je lako kad si mlad'' ali... jednom dođe i starost.
  • LOL

    12.12.2012 08:00
    sa lošeg na gore
    Kol centar je na žalost zaista bio loše organizovan ideja jeste bila dobra ali koordinator službe i možda elektronski sistem zakazivanja su bili katastrofa.Više puta sam bila u situaciji da mi lekar kaže kada da dođem na kontrolu,pritom on proveri kada ima slobodnih termina ,ja izlazim iz zgrade doma zdravlja zovem kol centar potrošim u proseku između 180-200 din za čekanje i razgovor da bi mi ponudili termin čak 7 dana nakon onog koji je doktorica ponudila tvrdeći da su ti termini odavno zauzeti? Ako ništa drugo direktnim pozivom na odeljenje će se barem postići neki vid tačnosti u informacijama, pogotovo ako se ponovo vrati zakazivanje kod timskih sestara.Ipak lekar koji ima uvid u nečije stanje može savetovati i hitnost zakazanog termina dok na kol centru nikada toga nije bilo!Ali jedno je sigurno neko se dobro opario jer poziv na kol centar ne košta isto kao i običan poziv!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti