Čekali na hladnoći na autobus čak 45 minuta

Usled otežanog saobraćaja zbog snega, građani koji su sinoć čekali na liniju 12 prilično su se smrzli jer je autobus kasnio čitavih 45 minuta.
Iako saobraćaj funkcioniše neometano posle velikog snega koji je za vikend napadao u Novom Sadu, u GSP priznaju da i dalje postoje kašnjenja na mnogim linijama.

Međutim, kada su velika, putnicima nije nimalo prijatno da po hladnoći čekaju jako dugo. Srednjoškolac Nikola G. kaže za 021 da su se on i drugovi sinoć posle nastave smrzavali čitavih 45 minuta na stajalištu dok su čekali autobus na liniji 12.

- Mi smo došli na stanicu oko 20:30h čekajući autobus koji redovno ide na svakih 5 do 10 minuta. Međutim, sinoć sam sa društvom čekao čak 35 minuta da bi se on najednom pojavio. Vozač je samo izašao, otišao do čoveka koji tu radi (GSP), nešto rekao, vratio se u autobus i otišao ne primivši putnike. Već promrzli pitali smo tog istog čoveka iz GSP-a šta je bilo, a on nam je rekao da je taj autobus već davno trebao da završi svoju smenu i da ide u garažu! Kada smo pitali kada će naići sledeći on je odgovorio: "Ne važi danas red vožnje, danas je svuda vanredno stanje samo što to država neće da objavi". Čekali smo još 10 minuta do sledećeg autobusa. Već na prvoj stanici se autobus napunio tako da je u njega moglo ući još samo par ljudi. Na ostalim stanicama se dešavalo da autobus čeka i po 30-ak građana koji nisu mogli da uđu - priča Nikola.

Portparolka GSP Snežana Jaković kaže za 021 da je saobraćaj i dalje usporen i da postoje odstupanja od reda vožnje na pojedinim linijama. - Gužve su veće u špicevima, pa su tada i kašnjenja veća. Vožnju otežavaju loši uslovi na putu i zato molimo sugrađane za razumevanje. Za sada nema mnogo žalbi, verujem zbog toga što su građani shvatili da je sada nemoguće održati normalan red vožnje - kazala je Jakovićeva.

Iako je juče oko 3.500 novosadskih srednjoškolaca potpisalo peticiju da se ne ide u školu, pre svega zbog otežanog saobraćaja, nastava se ipak odvija redovno. Nikola kaže da su u njegovom razredu juče svi koji dolaze iz okolnih mesta kasnili na prvi čas, a da učenica iz Kovilja nije mogla da dođe u školu.

Predsednik Aktiva direktora srednjih škola Stanko Matić nam je ranije rekao da će biti razumevanja za sve one koji opravdano zakasne ili izostanu sa nastave. (S.K.)

  • zex021

    12.12.2012 15:13
    Ne volem
    Ne volem
  • Ebiga

    12.12.2012 12:48
    eto Zex
    Da se škola mogla završiti na copy/paste ko Balaševićeve pesme, ne bi ti sad morao da voziš autobus i slušaš žalbe putnika.
  • zex021

    12.12.2012 11:19
    Re Ebiga
    Ne volem..Nikog, lutko..
    Takva mi je narav..
    Kao odzakstar i garav..
    Puno dima je kroz mene proslo..

    Ne volem..
    Ujne, strine, sogore, komsiluk..
    Nataknem ih na civiluk..
    Od njih nista dobro nije doslo..

    Ne volem..
    Semenkare..Cigane trubace..
    Burek..Ulicne pisace..
    Nek mi moju lepu varos vrate..

    Ne volem..
    Dzipadzije..Dizel Butikase..
    Restoteke..Tamburase..
    Svaku pesmu bar za strofu skrate..
    Mater im..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti