Autoput prohodan, ali počinje da se ledi

Autoput Subotica - Beograd prohodan je za vozila, ali vozači treba da budu svesni da je na pojedinim deonicama put počeo da se ledi.
Autoput Subotica - Beograd prohodan je za vozila, ali vozači treba da budu svesni da je na pojedinim deonicama put počeo da se ledi.

Kako za Radio 021 kažu iz preduzeća "Bačka put", koje je zaduženo za čišćenje dela autoputa od Feketića do mosta kod Beške, njihovi radnici su 24 sata na terenu i bez prestanka čiste puteve i posipaju so.

"Mi imamo 20 kamiona u zimskoj službi, koji su sve vreme na terenu i čiste puteve. Prioritet je put M 7 prema Bačkoj Palanci, ali stanje na putevima više ne zavisi samo od nas, pošto mi radimo punim kapacitetom, a kamioni dolaze u preduzeće samo da sipaju gorivo i materijal za posipanje i istog trenutka izlaze ponovo na teren", kažu  u Bačka putu.

Prema rečima dežurnih u zimskoj službi, ni oni sami još uvek ne znaju kada će so početi da reaguje i kada će se stanje na deonici autoputa kod Novog Sada popraviti.

Sneg je danas ponovo počeo da pada, ali je znatno slabiji nego u subotu, pa se samim tim i saobraćaj odvija bolje nego tokom prethodnog vikenda kada su mnogi putnici satima bili zaglavljeni u kolonama širom Vojvodine, ali je zbog znatno niže temperature povećana opasnost od poledice.

Putarina na autoputu se plaća, potvrdili su nam u "Putevima Srbije".

Inače, danas je odlučeno da se zabrani saobraćaj za teretna vozila na teritoriji cele Srbije, da ne bi ugrožavali druge učesnike u saobraćaju.

  • 12.12.2012 01:50
    Ajd da se nadamo da putari citaju 021, mozda saznaju nesto novo tipa radni raspored za danas. Autoput pocinje da se ledi, jeste li culi?
  • Bah

    11.12.2012 22:31
    Upravo dođoh iz Bgda, auto-put je užas, ima leda, ima snega, ima kamiona, šlepera i cisterni, ma svega ima.
    Samo države, očigledno, nema!
  • 11.12.2012 22:28
    hahaha
    ja danas isao auto - putem...bas je prohodan ...idelan... ha ha ha su-ns 330.00 din...ns-bg 240.00 din to je 1.140.00 samo za putarinu.....za jedan dan..a u madjarskoj je 1500 din din za 10 dana na PERFEKTNIM PUTEVIMA....toliko o tome...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti