Danas počinje odnošenje snega sa glavnih ulica

Glavne gradske ulice i bulevari od jutros su prohodni za saobraćaj, dok su sporedne ulice i dalje zatrpane snegom.
Glavne gradske ulice i bulevari od jutros su prohodni za saobraćaj, dok su sporedne ulice i dalje zatrpane snegom.

Kako za 021 kaže portparolka JKP "Put" Jelena Stojsavljević, ulice kojima saobraća gradski prevoz su očišćene i posute solju.

"Sa prvim novim padavinama, prioritet su nam bile ulice prvog i drugog prioriteta i jutros su sve trase gradskog prevoza bile pripremljene za saobraćaj, što znači da je sa njih uklonjen sneg i posuta so", kaže ona.

Danas su moguće gužve na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru Mihajla Pupina, pošto će radnici "Puta" i "Parking servisa" sa ovih lokaliteta odvoziti sneg na deponiju. "Možda će naše velike građevinske mašine usporiti saobraćaj, pa molimo vozače za malo strpljenja", poručuje Stojsavljevićeva.

Autobusi za sada ne kasne

Autobusi gradskog prevoznika od jutros saobraćaju normalno, bez odstupanja od reda vožnje, na svim gradskim i prigradskim linijama. Portparolka GSP-a Snežana Jaković se nada da gužve neće uticati na kašnjenja gradskih autobusa.

"Verujemo da će tako i ostati i da neće biti nekih većih vremenskih neprilika koje bi pogoršale uslove na putu", navodi Jakovićeva.

Prema njenim rečima, GSP je angažovao sve autobuse koje imaju u garaži, kako bi zadovoljio potrebe Novosađana koji na posao po ovom vremenu mahom odlaze busom. "Budući da veliki broj Novosađana nije u mogućnosti da isparkira svoje automobile, oni uglavnom koriste gradski prevoz, pa se u autobusima stvaraju gužve. Pokušavamo da rešimo taj problem uključivanjem autobusa sa rezerve", poručuje portparolka GSP-a.

Prema njenim rečima, juče su veliki problemi u saobraćanju gradskog prevoza zabeleženi na Telepu, gde su se preprečila čak tri kamiona, pa su autobusi morali da idu alternativnim pravcima. Jakovićeva dodaje da problemi postoje i na linijama 1, 4, 8, 11A i 11B zbog nedovršenih radova u raskopanoj Fruškogorskoj ulici. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • @Anonimus

    13.12.2012 00:05
    ..
    xexexe kako god ko na ulicu, a vi svi : To su desnicari.
    Da si bio u centru kad je protest bio, znao bi o cemu je rec. Evo ja sam bio, i osim pojedinih glupih povika iz mase, citav skup nije imao veze ni sa jednom strankom.
  • Putari

    12.12.2012 14:34
    Sramota
    Ajde dodjite u prostorije zimske sluzbe da vidite gde borave oni koji treba da ciste grad. Usput povedite i jednog paora koji ima svinje i svinjce pa da svoj komentar . dodjite da vidite kako zive i rade oni koji imaju te BASNOSLOVNE plate. Samo izvolite.Usput mozete pogledati i vozni park old tajmera a jedan je na slici uz ovaj tekst.Dodjite da vidite sta je tuga i sta znaci raditi u PUT-u.
  • Dragana

    12.12.2012 11:53
    Budi primer
    Lopatu u ruke i cistite sneg! Mozda ne mozemo da uticemo na ciscenje puteva ali i te kako mozemo da se postaramo da trotoari budu suvi. Svako malo znaci mnogo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti