Nema više čekanja na produženje registracije

Od ove nedelje Novosađani mogu da produže registraciju vozila na samom tehničkom pregledu, a ne odlazeći u policiju ili agenciju.

Od ove nedelje Novosađani mogu da produže registraciju vozila na samom tehničkom pregledu, a ne odlazeći u policiju ili agenciju.

Tehnički pregled "Premium auto" na Telepu (Heroja Pinkija 64), prvi je tehnički pregled u Novom Sadu koji je dobio dozvolu MUP-a da na svom šalteru izdaje registracione nalepnice pa je sada vreme čekanja na njih skraćeno na svega 20 minuta, kaže za 021 vlasnik ovog preduzeća Dejan Stegić.

- Dakle, kada neko dođe na tehnički pregled, na jednom mestu odmah uradi tehnički pregled, dobije polisu osiguranja, izvrši uplatu i dobije registracionu nalepnicu i za samo 20-tak minuta završava ceo posao za koji mu je ranije trebalo mnogo više vremena, bilo da je to radio samostalno u policiji ili preko neke od agencija. Nema više šetanja, čekanja u redovima, odlazaka u banku, itd. Sve je na jednom mestu - pojašnjava Stegić za Novosadski informativni portal.

Trenutno mogu samo fizička lica da produže registraciju, a uskoro će i pravna lica moći na isti način da registruju svoja vozila. Usluge izdavanja novih tablica, promene vlasništva i ostalo i dalje se radi u samoj Policijskoj upravi.

Inače, izdavanje registracionih nalepnica na samim tehničkim pregledima je projekat MUP-a i uskoro će i druge firme u Novom Sadu dobiti ovu mogućnost. Time više neće biti nepotrebnih čekanja u redovima zbog štrajka policije ili manjka radne snage na šalterima.

  • santos

    18.12.2012 06:41
    daleko smo jošod ......
    Naravno, to treba pozdraviti. Ali dokle god za bilo šta u vezi motornih vozila treba ići u SUP i čekati u redu na šalteru, nismo se makli dalje od Balkana. Kada u NS bude jedno 10 takvih punktova kao ovaj na Telepu, onda ćemo moći reći da je krenulo nešto na bolje.A nadam se da će to biti do kraja 2013. godine. U sledećih 10 godina svi poslovi i u vezi ličnih isprava će se preseliti u opštinske organe kao u EU, a policija će se baviti policijskim poslovima, što svakako nije promena adrese u ličnoj karti i produženje registracije za sejačicu za soju.
  • Vozac

    17.12.2012 22:26
    @Dejan
    Ovo sto ste napisali nije tacno!

    Svaka promena, i vidljivih i nevidljivih, podataka na saobracajnom zahteva zamenu odnosno izdavanje nove saobracajne.

    Ako recimo menjate broj motora morate podneti zahtev za novu saobraćajnu. Znaci, nema menjanja podataka u saobraćajnoj, svaka promena nova saobraćajna.

    Debilno ali tako je. Ako ne verujete probajte.

    Sada su i oni skontali da je to glupo, kao i kod svakog zakona kod nas, pa sada hoce da se to menja, odnosno da za neke izmene kao npr. broj motora, ne mora da se pravi nova saobraćajna. Ali dok to zazivi... Lipsi magarce dok naraste trava.
  • Futožanka

    17.12.2012 22:07
    Sjajno !!! Danas nam je svima vreme jako dragoceno. Kad samo pomislim na one redove i
    brojeve u MUP-u , nije mi dobro !
    Vidimo se uskoro :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti