Usvojen Nacrt zakona o Razvojnom fondu Vojvodine

Skupština Vojvodine usvojila je Nacrt zakona o Razvojnom fondu Vojvodine koji će po hitnom postupku biti upućen Vladi Srbije na dalje razmatranje.
Skupština Vojvodine usvojila je Nacrt zakona o Razvojnom fondu Vojvodine koji će po hitnom postupku biti upućen Vladi Srbije na dalje razmatranje.

Nacrt zakona sačinjen je u skladu sa nedavno potpisanim sporazumom vlada Srbije i pokrajine o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine.

Ovim Sporazumom predviđeno je da Vojvodina inicira donošenje Zakona o Razvojnom fondu, a da Vlada Srbije prihvati donošenje ovog zakona po hitnom postupku i uvrsti ga na prvu narednu sednicu Skupštine Srbije.

Zakonom je predviđeno da se Fond registruje u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, kao društvo sa ograničenom odgovornošću, te da svoju pravnu formu može promeniti u akcionarsko društvo, u skladu sa odlukom skupštine Razvojnog fonda.

Osnivački kapital Fonda treba da bude novčani ulog u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara. U osnovnom kapitalu Fonda Vojvodina učestvuje sa 78,11 odsto, dok Srbija učestvuje sa preostalih 21,89 odsto.

  • scorpion

    14.12.2012 22:49
    ?
    Postavljam pitanje na koje jos uvek ne dobijamo odgovor, sta sa zaposlenima u RBV koji ostaju bez iste, kuda odlaze, Razvojni fond ili koja banka ili .... ulica?
  • Miki

    14.12.2012 19:56
    Nije
    Bolje onda da su u Gradu osnovali dva Razvojna fonda Novog Sada, umesto što će Vlado Georgijev "džaba" da im svira.
  • Pezos

    14.12.2012 17:11
    da li smo mi ovce ?
    "Doček Nove godine na Trgu slobode u Novom Sadu ipak će koštati 20 miliona dinara"
    "Osnivački kapital Fonda treba da bude novčani ulog u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara."
    Skupštinu Vojvodine izgleda sačinjavaju sve Kurina do Kurine. Za sve te novce možete dovesti Vlado Georgijeva da vam svira jedno 2 sata na otvaranju Razvojnog fonda. Da li vas je nekad sramota ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti