Jelić podnosi ostavku na mesto direktora Vodovoda

Direktor novosadskog Vodovoda Vladimir Jelić najavio je da će podneti ostavku zbog toga što je "suprugu zaposlio kod sebe u firmu".

Direktor novosadskog Vodovoda Vladimir Jelić najavio je da će na prvoj narednoj sednici Skupštine grada podneti ostavku zbog toga što je "suprugu svojevoljno zaposlio kod sebe u firmu".

- Pogrešio sam što nisam raspisao konkurs za to radno mesto i zato sam preman da zbog toga podnesem ostavku. To ću učiniti iz moralnih razloga - kaže Jelić za Blic.

U Vodovodu je suprugu Bojanu zaposlio na mesto šefice Službe za ljudske resurse. On u tome ne vidi ništa neobično i smatra da time nije oštetio preduzeće.

- Moja supruga je završila prava u roku, master studije sa desetkom, položila državni i pravosudni ispit. Zbog svoje stručnosti bila je zaposlena u Toplani pre nego što sam postao direktor tog preduzeća - smatra Jelić.

Nakon što je napustio Toplanu, predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove je na kratko bio i direktor ZIG-a gde je među novozaposlenima bila njegova supruga, a kada je u deobi partijskog plena dobio na upravljanje Vodovod, ponovo je poveo Bojanu sa sobom. Činjenicu da gde god dobije fotelju odmah zaposli i ženu, u DS vide kao pokazatelj Jelićevog morala.

- Sve to jasno govori o njegovom moralnom stavu, vrednostima koje zastupa i načinu na koji vidi politički angažman. Očigledno je da Jelić sebe i svoju stranku vidi kao odlučujući faktor pri formiranju vlasti i misli da može da se ponaša kako poželi - kaže za Blic zamenik šefa odborničke grupe DS u Skupštini grada Dalibor Rožić.

Podsetimo, od 2008. SPO je bio u gradskoj vlasti koalicioni partner Demokratske stranke i Lige socijalemokrata Vojvodine i tada je dobio Toplanu, a Jelić je ubrzo na direktorskoj fotelji zamenio svog stranačkog kolegu Janka Čobrdu. Nakon majskih izbora ove godine, prešao je u fotelju direktora ZIG-a.

Napokon je, posle tri meseca, uz Jelićevu podršku, u Novom Sadu u septembru srušena gradska vlast kada su SNS i SPS naprasno sklopili koaliciju sa SPO i Romskom demokratskom strankom. U kasnijoj partijskoj deobi SPO je na upravljanje dobio Stan i Vodovod.

Komentari 119

  • 20.12.2012 10:27
    @Snezana Belic @mladen bozic@Саша Митровић...
    I gde je ta ostavka, ma daj digao prašinu da se pre slegne!?!?!?
  • @Brankica Bojanic

    20.12.2012 06:02
    Uvazise Vasu molbu
    Kako su ove omladinke iz SPO-a poslusne. Vidite li Vi, Brankice, to?
    Najlepse ste ih zamolili da prestanu da pisu narucene hvalospeve o jelicu i one Vas poslusase.
    Mada mislim da razlog zasto su Vas poslusale nije onaj zbog kojeg ste ih molili (Vas licni, i ne samo Vas) nego je on daleko ozbiljniji.
    Bice da su shvatile da se zatrcavaju, da je djavo stigao po svoje, pa ko vele ni mi mu pomoci ne mozemo.
  • Tratorija

    19.12.2012 23:24
    PLJACKA !!!
    U toku je pljacka , nas korisnika usluga VODOVODA (kako fizickih , tako i pravnih lica)... Molim da neko proveri zasto smo svi dobili vece racune za vodu (svima je upisana veca potrosnja za prethodni obracunski period i to duplo !) , kao da u zgradama i kucama imamo bazene .
    Racunam na vas novinare (jer su "nadlezni" zaokupljeni lovom na krupnije sisare) da cete ovo da istrazite .
    Ponavljam pogledajte svoje racune i videcete da smo svi potrosili vise vode nego obicno !!!
    Zasto !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti