Grad pokušava da smeni rukovodstvo Novosadskog sajma

Grad Novi Sad, kao jedan od najvećih akcionara Novosadskog sajma, od novembra je u dva navrata pokušao da zakaže vanrednu sednicu Skupštine ovog preduzeća na kom bi raspravljali o smeni rukovodstva, ali zahtevi su oba puta odbijeni.
Grad Novi Sad, kao jedan od najvećih akcionara Novosadskog sajma, od novembra je u dva navrata pokušao da zakaže vanrednu sednicu Skupštine ovog preduzeća na kom bi raspravljali o smeni rukovodstva, ali zahtevi su oba puta odbijeni.

Predsednik Upravnog odbora Novosadskog sajma Predrag Zagorčić tvrdi da grad u svom dopisu nije ispunio zakonske uslove za sazivanje skupštine akcionara jer nije obrazložio zašto traži sednicu.

Javna tajna je da je kao novi direktor Sajma već viđen Dragan Lukač, predsednik Regionalne privredne komore. Sam Lukač nije želeo da potvrdi ni demantuje ove informacije.

"Čuo sam da se o tome priča, ali mene o tome još niko nije zvanično obavestio", kaže Lukač, dodavši da od 2000. godine, kada se iščlanio iz Demokratske stranke, nije član nijedne partije.

Prema rečima malih akcionara, razlog za sazivanje skupštine može biti samo jedan, a to je smena sadašnjeg direktora Gorana Vasića, inače člana Demokratske stranke. Grad je, naime, uz svoj zahtev za sazivanje Skupštine, poslao i predlog članova za novi nadzorni odbor, a na spisku se nalaze uglavnom članovi Srpske napredne stranke.

 

  • santos

    18.12.2012 06:45
    Vasiću, nedaj se!!!
    Svi tragovi tvog prethodnika još nisu ugaženi do tepiha, a to si trebao na početku mandata. Ni sada nije kasno. Zato, samo napred, nemaju te nizašta. Nakotilo se kojekakvih na Sajmu, počeo si da praviš reda, samo nastavi. Samo makni Hajderku kokošku i lakše ćeš disati, i ti i sajam.
  • Joca Frajdarić

    18.12.2012 03:59
    Sajam
    Nemojte poetaviti nekog nepismenog iz romske partije i ovaj u vladi grada je više nego dovoljan.
  • hamza

    18.12.2012 00:54
    jos jedan DB-ovac?
    Taj Lukac je od 1982-1991 radio kao operativac UDBE. Dokle ce u ovoj napacenoj drzavi svaki direktor morati da bude udbas? Ili je ovo jos jedan svileni konac?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti