FOTO: Održano takmičenje u kićenju novogodišnjih jelki

Takmičenje u kićenju novogodišnjih jelki održano je danas na Spensu.
Takmičenje u kićenju novogodišnjih jelki održano je danas na Spensu.

Najkreativnije su jelku okitili učenici OŠ "Vuk Karadžić". Drugo mesto osvojili su učenici OŠ "Žarko Zrenjanin", a treće dele đaci iz novosadske škole "Branko Radičević", škole "22. avgust" iz Bukovca i "Laza Kostić" iz Kovilja.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, rekao je da ova akcija pre predstavlja dobar način da se deci približi ideja o zaštiti životne sredine kroz zabavu i igru, uz preporuku da se kupuju isključivo jelke sa busenom, čime se, kako je kazao, sprečava nekontrolisana seča i uništavanje četinarskih šuma. On je istakao da je važno edukovati najmlađe sugrađane kako da od ranog uzrasta neguju i čuvaju svoju okolinu.

U kićenju novogodišnjih jelki učestvovala su deca šestih razreda iz 23 novosadske osnovne škole, koja su tokom prethodna tri vikenda učila da prave božićno-novogodišnje aranžmane i ukrase za jelke. Učenici su osmislili i napravili ukrase od prirodnih materijala, a najoriginalniji su nagrađeni ekološkim paketićima.

Specijalni gosti na takmičenju u kićenju jelki sa busenom bila su deca iz Bečeja, Kucure, Stare Pazove, Sremskih Karlovaca i Rumenke, koja su okitila jelke i badnjak, na način koji se praktikuje u njihovim lokalnim sredinama.

Takmičenje u kićenju novogodišnjih jelki se tradicionalno održava već petnaestak godina kao deo kampanje "Sto odsto jelka - jelka sa busenom", kojom Pokret gorana Grada promoviše očuvanje jelki i njihovu sadnju.

  • -

    17.12.2012 19:15
    -
    lepo.
    ali nestase tezge na trgu.
    nismo u komunizmu.
    red je ljudima dopustiti da oznace advent barem takvim tezgama kao u svakom normalnom gradu ako su vec ukrasi pokradeni.

    uzgred, pravoslavac sam ali ne dzamahirac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti