Rekonstrukcija još jedne prometne raskrsnice

Raskrsnica kod Master centra (raskrsnica Rumenačke i Hajduk Veljkove ulice, s Ulicom Braće Popović i Bulevarom kralja Petra I) trebalo bi ovog vikenda da bude rekonstruisana, ako to dozvole vremenske prilike.
Raskrsnica kod Master centra (raskrsnica Rumenačke i Hajduk Veljkove ulice, s Ulicom Braće Popović i Bulevarom kralja Petra I) trebalo bi ovog vikenda da bude rekonstruisana, ako to dozvole vremenske prilike.

Portparolka "Puta", Jelena Stojsavljević, kaže za Radio 021 da je reč o nastavku sanacija gradskih saobraćajnica započetom pre oko dva meseca, a koje se vrši u skladu s vremenskim prilikama.

"Radimo ovih dana na svim saobraćajnicama prvog prioriteta, na više lokacija. Spisak je zaista prilično dugačak. Radi se i na sanacijama, odnosno zatvaranju raskopanih površina posle radova nekih drugih javno-komunalnih preduzeća. A ujedno radimo i na sanaciji tucaničkih kolovoza. Završeni su na Veterniku i prelazimo na Adice", kaže Jelena Stojsavljević.

Ipak, planirano je da iz gradskog budžeta za obnovu novosadskih puteva, ove godine potroši samo 105 miliona dinara. To je na nivou prošlogodišnjih izdvajanja, odnosno sume, koja je potrošena daleko pre pogoršanja vremesnkih prilika prošle godine. I Jelena Stojsavljević, potvrđuje da izdvojeno malo novca u odnosu na potrebe, ali se nada da nije reč o konačnoj sumi za ovu godinu: "Nadamo se da će Grad iznaći načina, da bar prilikom rebalansa budžeta, Javno-komunalnom preduzeću "Put" dodeli još jedan deo sredstava za ove radove".

Dodajmo da je trenutno od većih rekonstrukcija saobraćajnica u gradu, u toku obnova raskrsnice kod železničke stanice. Ovi radovi trebalo bi da budu završeni sledećeg utorka. (D.S.)

  • Uncut

    18.04.2010 12:08
    Ova slika ne prati text...
  • mojca radojčić

    17.04.2010 20:26
    rupe
    Kada se pređe granica odmah znamo gde smo po rupama udarnim.
    Tamo gde vozi pauk nema rupa, a sve druge ulice su drugog i trećeg reda.
    U Gundulićevoj je i dobro da ima rupa, da se ne vozi brzo jer je tu osnovna škola za koju ni taksisti ne znaju.
  • saban

    17.04.2010 07:13
    Gunduliceva
    Jel neko prosao Gundulicevom ovih dana?
    Ulica je preorana - ali nema veze.
    Tuda se drndaju autobusi GSP-a, za cije odrzavanje placamo svi mi.
    Tuda se drnda Pauk Parking servisa - koga placamo svi mi.
    Tuda prolazi moje vozilo - koje placam, nazalost, samo ja.

    Mozda da prodjem ulicom postujuci ogranicenje - 50 kmh, sve lepo zabelezim kamerom, pa da tuzim grad?
    Prijali bi mi nove spone, felne, vesanja i amortizeri...

    Bitno da JKP Put ima portparola. Portparol ima tasnicu, u tasnici novcanik, u novcaniku nase pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti