Čistoća: Sindikat nervozan zbog unutrašnje kontrole poslovanja

Rukovodstvo JKP "Čistoća" ocenilo je da su povod za uznemirenost sindikalaca mere unutrašnje kontrole koje su ukazale na nenamensko trošenje para i neracionalno raspolaganje imovinom preduzeća.

Rukovodstvo JKP "Čistoća" odbacilo je danas navode sindikata ovog preduzeća da su radnici izloženi mobingu od strane novog menadžmenta i direktora, ocenjujući da su povod za takve tvrdnje sindikalaca mere unutrašnje kontrole koje su ukazale na nenamensko trošenje para i neracionalno raspolaganje imovinom preduzeća.

- Za prethodnih 100 dana koliko je na čelu preduzeća novo rukovodstvo, smanjena je potrošnja naftnih derivata u vrednosti od četiri miliona dinara na mesečnom nivou. Takođe, za dva meseca je prikupljeno sekundarnih sirovina koliko iznosi zbir za prethodnih devet meseci - navodi se u saopštenju Čistoće i dodaje da se ponašanje sindikalnih lidera ustvari može oceniti kao pritisak na zaposlene.

"Iz zapisnika sa sastanka održanog 13. decembra jasno se vidi da su uslovljavali članove da će im podeliti vaučere u vrednosti 3.000 dinara, ukoliko potpišu izjavu da neće napustiti članstvo u narednih šest meseci. Takođe, najuže rukovodstvo sindikata konstantno pogrešno informiše ostale radnike, kako bi sačuvali svoje pozicije i radna mesta svoje rodbine. Zapošljavanje novih radnika je posledica upravo ovakvog ponašanja sindikata".

Podsetimo, sindikat JKP "Čistoća" je prethodno uputio otvoreno pismo direktoru Draganu Božiću u kojem najavljuje da će tužiti novo rukovodstvo za mobing optužujući menadžmenta da vrši pritisak na radnike da pristupe sindikatu koji se osniva u Čistoći, a koji je pod direktnom kontrolom rukovodilaca.

  • Eliot Ness

    19.12.2012 15:24
    Piramida
    Koliko vidim,Novosađani a i dobrim delom svi ostali ( veći deo Srbije) uživaju u tuđoj muci.
    Kao prvo,nisam niti radnik čistoće niti po defaultu član niti ijednog sindikata ali bih morao u ovom slučaju da stanem u odbranu istih.
    Najbolje je sada samo gledati i vikati uaaa jedan ili drugi sindikat,gde ste bili do sata i tome slično.A štaćete vikati kada ovo rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom reši da poveri skupljanje smeća privatnoj kompaniji ( nekom njihovom kadru ) jer uskoro će kamioni stati,ne zbog štrajka,već zbog kvarova koji se nepopravljaju već godinama,a onda,šta onda?Tada stupa na snagu vlast,i po hitnosti se raspisuje tender za novo preduzeće jer grad nemože ostati u smeću,neko to mora pokupiti. Štaćete onda dragi moji,kad novi vlasnik sprovede svoje reforme ( čitaj između redova,novi cenovnik iznošenja smeća),ko će kome tada da se smeje????
  • Sava Savanovic

    19.12.2012 09:05
    A GDE JE ŽMIGA???
    Zašto se ne podnese kolektivna optužba protiv čoveka koji je doveo do stanja propasti JKP ČISTOĆU????
    Bivši direktor je napravio 880.000.000 duga u ovom preduzeću i otišao sa funkcije ni kriv, ni dužan.
    Kad će u ovoj državi da se sudi krivcima????
  • 19.12.2012 07:04
    sindikalac
    Sto se tice nenamenskg trosenja sredstava i neracionalnim raspolagnem imovinom preduzece pitao bih menadzment JKP "Cistoce" sta je sa zaradom radnika za novembar, sta je sa putnim troskovima koje radnici nisu primili zbog cega su prinudjeni da spavaju u firmi da bi mogli svkodnevno biti ucesnici procesa rada te da zbog izostanaka ne bi bili mobingovani; dok se rukovdstvo vozi, bez ikakve kontrole sluzbenim vozilima, te zasto direktor i rukovodstvo uporno izbegavaju sastanak sa vecinskim sindikatom i isti prozivaju za mobing kada upravo direktorov sindikat u osnivanju, t.j. njegovi predstavnici i clanovi novog rukovodstva prete radnicima cistoce otkazom ukoliko se ne uclane u direktorov sindikat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti