Usvojen nacrt budžeta Vojvodine za 2013.

Vojvođanska vlada odustala je od najavljenog privremenog finasiranja za iduću godinu i utvrdila je nacrt budžeta pokrajine za 2013. godinu u iznosu od 80 milijardi i 753 miliona dinara.
Vojvođanska vlada odustala je od najavljenog privremenog finasiranja za iduću godinu i utvrdila je nacrt budžeta pokrajine za 2013. godinu u iznosu od 80 milijardi i 753 miliona dinara.

Završnu reč o ovom dokumentu Skupština Vojvodine će dati 28. decembra.

U vladajućoj koaliciji razmišljaju o podršci nacrtu budžeta pokrajine, a ono što je dosad poznato je da ga Savez vojvođanskih Mađara, prema najavi predsednika te stranke Ištvana Pastora, neće podržati. Pastor je istakao da je "republičkim budžetom  Vojvodina uskraćena za ustavom zagrantovanih više od 10 milijardi dinara".

Liga socijaldemokrata Vojvodine o podršci odlučuje u utorak, a od opozicionih stranaka dvoume se u Socijalističkoj partiji Srbije. U slučaju da socijalisti podrže planirani budžet Vojvodine demokratama bi njihovi glasovi bili dovoljni da ga usvoje bez koalicionih partnera.

  • Y

    19.12.2012 16:25
    Zašto se SPS dvoumi?
    Pa me zato što bi da Vojvodini da odgovarajući budžet (a to bi bilo samo jedno: izvorni prihodi ostaju u Pokrajini, a u republički budžet se uplaćuje određeni procenat), nego što procenjuje da li bi, davanjem podrške DS-u na pokrajinskom nivou, uspeli da "rasture" sadašnju vladajuću koaliciju, a onda bi "prekomponovanje" vlasti u APV već bio mnogo lakše ostvarljiv cilj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti