Sutra protest zaposlenih u Razvojnoj banci Vojvodine

Sindikat Razvojne banke Vojvodine održaće sutra protestni skup i povorku sa zahtevom da se reši budući status zaposlenih te banke.
Sindikat Razvojne banke Vojvodine održaće sutra protestni skup i povorku sa zahtevom da se reši budući status zaposlenih te banke.

Skup pod nazivom "Da se čuje i naš glas!" počeće sutra simbolično u pet do 12, a organizuju ga Sindikalna organizacija RVB, uz podršku Samostalnog sindikata zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim finansijskim organizacijama Srbije. Protestni skup će započeti okupljanjem ispred sedišta banke, a kolona će potom krenuti prema zgradi Vlade Vojvodine.

Vlada Srbije i Vlada Vojvodine postigle su dogovor o gašenju RVB i prenošenju depozita te banke u neku veliku banku. Dogovoreno je da bude osnovan Razvojni fond Vojvodine, u kojem će 78 odsto vlasništva imati pokrajina, a 22 odsto republika.

  • Dule

    21.12.2012 10:39
    @Lalo
    Ne brini se, znam ja o čemu se radi, nego se ti praviš pametan. Apsolutno nije važno ko je pravio gubitke zato što su pomenuti radnici, za sve to vreme, ćutali ko zaliveni. A i sad, kad su konačno progovorili, su progovorili zato što nema para a ne zato što je bilo lopovluka. I opet, kad su progovorili, ne pada im na pamet da iznesu dokaze ko je krao (a ako su se imalo bavili svojim poslom morali bi to da znaju) nego je opet aktuelno pitanje - A mi? A nama?

    Tako da, ja lično, a i mi kao društvo od njihovog rada i od njihovog protesta nemamo nikakve koristi tako da ih ne mogu ni podržati. I nemojte mi pričati bajke o nekakvoj empatiji i solidarnosti jer se to zaslužuje, a da li su pomenuti radnici to zaslužili nek svako odgovori sam sebi. Ja sebi već jesam.
  • Mr Bricolage

    20.12.2012 12:57
    Nije kriv ministar (kojeg ne varim ni najmanje) za stanje u RBV. Kriv je onaj ko je njome upravljao i ko je iz nje uzimao kapom i sakom. Onaj ko je iz nje uzeo kredit (nepovratni) za izbore. Onaj ko je hteo da od svih nas uzme pare cirka 17 milijardi dinara da bi pokrio svoju kradju i da bi mogao jos da krade. Ministar (kojeg ne podnosim) im nije dao da se zaduzuju da bi pokrili kradju. Posto znaju da su krivi, pristali su na bilo sta, samo da ne idu u zatvor. A sada ce da se opet kriju iza Vojvodine, autonomije i bla, bla, bla truc. Meni je zao radnika, ali odgovore na njihova pitanja treba da traze pred Banovinom.
  • Mr Bricolage

    20.12.2012 12:49
    Najbolji mi prijatelj radi u RBV. Evo u cemu je problem: Banka ima gomilu losih plasmana. Dobar deo je nasledjen od Metals banke. Drugi deo je generisala RBV, koja je davala kredite po partijskoj, rodjackoj, prijateljskoj i svakakvim osnovama. Vlada APV se prema banci ponasala kao prema Alajbegovoj slami. I kada su stvorili gubitke onda su mislili da uzmu 150 miliona evra od svih nas da ih plate. Onda bi verovatno pravili nove pa onda opet uzimali od nas da ih pokriju. Bivsa vlast je terala javna preduzeca u RBV, ova ih je naterala da izadju. I time je pozicija RBV uz prethodne gubitke postala neodrziva. E sad, neko je da ne bi dobio bukagije pristao da banka ide u likvidaciju i odustao od "dokapitalizacije". Radnici ce na ulicu a menadzment koji je ojadio banku u Razvojni fond. Razvojni fond ce imati 30 direktora i 30 radnika. To je cela sustina. Pokrajinska vlast je krala banku pa je htela sve nas da odrzi banku. Neko je rekao "no no" pa su se povukli, svesni da su krali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti