Zaposleni u RBV dobijaju socijalni program

Sindikalna organizacija Razvojne banke Vojvodine danas je, posle protestne šetnje kojoj se odazvalo oko 100 zaposlenih, postigla dogovor s pokrajinskim sekretarom za finansije da nijedan zaposleni u RBV neće otići bez socijalnog programa, rekla je predstavnica sindikata Svetlana Novaković.
Sindikalna organizacija Razvojne banke Vojvodine danas je, posle protestne šetnje kojoj se odazvalo oko 100 zaposlenih, postigla dogovor s pokrajinskim sekretarom za finansije da nijedan zaposleni u RBV neće otići bez socijalnog programa, rekla je predstavnica sindikata Svetlana Novaković.

Učesnici protestne šetnje su u pratnji policijske patrole prošetali Ulicom Žarka Zrenjanina od sedišta banke do zgrade Vlade Vojvodine, gde je četvoro predstavnika Sindikalne organizacije RVB primio pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman sa kojim su razgovarali nešto više od sat vremena.

Novaković je kazala da je sindikat ostao pri svom zahtevu da se oko rešavanja problema Razvojne banke Vojvodine i zaposlenih u njoj primeni princip kakav je primenjen u slučaju Agrobanke.

Cilj protestne šetnje pod sloganom "Da se i naš glas čuje", po rečima Novakovićeve, jeste dobijanje što većih prava za zaposlene u toj banci.

"Nemamo nikakvih informacija ni koliko će radnika biti otpušteno u procesu reorganizacije, niti za koji će broj biti obezbeđen socijalni program", izjavila je Novakovićeva.

Ona je istakla da je postizanjem dogovora s pokrajinskim sekretarom cilj današnjeg protesta ispunjen dodajući da su sindikalci od pokrajinskog sekretara za finansije dobili uveravanje da će se voditi računa da se u procesu preuzimanja banke odabere onaj subjekt koji će preuzeti najviše zaposlenih.

Novakovićeva je kazala da će sindikat ubuduće biti uključen u sve procese vezane za restrukturiranje Razvojne banke Vojvodine i u izradu neke vrste socijalnih karata.

Vlade Srbije i Vojvodine postigle su dogovor o gašenju RBV i prenošenju depozita u neku veliku banku. Dogovoreno je da bude osnovan Razvojni fond Vojvodine, u kojem će 78 odsto vlasništva imati pokrajina, a 22 odsto republika.

  • Ćutite i dalje svi...

    30.12.2012 07:32
    Većina radnika u RBV su velike neznalice, kada bi mogli da vidite kvalifikacije zaposlenih, javno, sve bi vam bilo jasno. Užas. A rukovodstvo zna samo jednu stvar - očiglednu i jasnu svima. E sada, zašto se toliko ćutalo, veliko je pitanje, ćutalo u kolektivu. Ti koji su vodlili tih 100 radnika u "šetnju" imaju dovoljno podataka da prijave sve što treba, ali avaj, ko će svoju glavu rizikovati?! Samo pojedinci, na koje se gledalo kao "lude"...Sve bih ja njih odavno na ulicu, bez otpremnine, pa nek se snađu kada su tako sposobni i harbri za izboriti se za sebe. Ovako, radnici na ulicu, direktori na još bolje mesto, a nigde hapšenja. Samo Vojvođani ćutite i dalje, neka kradu svi koji mogu, kada dopuštate! I pišite ovde kako je sve bilo, umesto da mrdnete malo svoje zadnjice i uradite nešto korisno za sve. Idite goli i bosi u 2013. umesto da tražite da se sve obelodani i krivci kazne. Ne samo u RBV, već i na ostalim mestima. Pasivnost i ušuškanost se izgleda vrlo isplati, neka drugi rešavaju vaše nezadovoljstvo! Vi ćete biti hrabri posle, kada se neko uradi nešto umesto vas...sramota!
  • Комифо

    25.12.2012 12:30
    Ди су наше паре из ваше RBV?
    Него кад ћемо чути зашто је банкротирала RBV? И које крив. Надам се да нисам сувише дрзак.
  • lalailala

    25.12.2012 09:08
    otpremnina
    Dobicete otpremnine jer to je po njihovom zakonu cast za sve godine verne sluzbe.A onda ce Vam na Birou uzeti krvnu sliku i dati cekavicu bar za cigare.Bese lose u Metals banci
    13 plata,zimnica,skolski pribor itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti