Grad tužio Novosadski sajam

Grad Novi Sad podneo je tužbu Osnovnom sudu protiv Upravnog odbora Novosadskog sajma, jer je odbio predlog Grada da sazove vanrednu Skupštinu akcionara, izjavila je portparolka gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Nada Kobac.
Grad Novi Sad podneo je tužbu Osnovnom sudu protiv Upravnog odbora Novosadskog sajma, jer je odbio predlog Grada da sazove vanrednu Skupštinu akcionara, izjavila je portparolka gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Nada Kobac.

Predsednik Upravnog odbora Novosadskog sajma Predrag Zagorčić rekao je da je zahtev Grada odbijen iz formalnih razloga.

"Zahtev je bio neuredan, nije sadržao osnovno, a to je obrazloženje, zašto Grad želi da Upravni odbor Novosadskog sajma sazove vanrednu skupštinu akcionara. Umesto obrazloženja Grad je tražio da na dnevnom redu bude izbor predsednika Skupštine akcionara, razrešenje članova Upravnog odbora i imenovanje članova Nadzornog odbora", objasnio je Zagorčić.

Jedno vreme za mesto direktora se pominjao predsednik Regionalne privredne komore Novi Sad Dragan Lukač, ali kako piše Dnevnik, partije koje dele vlast u gradu potpisuju peticiju, da Lukač ne bude kandidat za prvog čoveka Novosadskog sajma.

Mali akcionari koji drže 11 odsto kapitala preduzeća traže da se raspiše konkurs i da na vodeću poziciju Novosadskog sajma dođe privrednik dokazan u biznisu.

U Udruženju malih akcionara kažu da su se više puta obraćali gradonačelniku Milošu Vučeviću, da ih primi, ali im nije odgovoreno. Oni  navode da je za sazivanje vanredne Skupštine potrebno da se skupi pet odsto glasova.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti Grad ima 22, 5 odsto kapitala Novosadskog sajma, a najveći akcionar je država kojoj pripada 42,3 odsto kapitala. Na internet sajtu Centralnog registra se navodi da najveći broj glasova za Skupštinu akcionara ima Grad Novi Sad, pa slede mali akcionari, po čemu ispada da državni, društveni kapital nema pravo glasa.

  • Ž

    25.12.2012 14:21
    Petar Zagorčić i Predrag Zagorčić su dve osobe
  • 24.12.2012 08:05
    mandov
    Što ne puste da grad postavi nekog polupismenog mandova za direktora pa bi videli šta je ciganski vašar.
  • Stevan

    24.12.2012 06:36
    Lopatu u ruke gradonačelniče
    Sneg se otopio svuda samo ne u gradu Novom Sadu. Prvo ste pustili da se nagomila, onda ga lepo sabili učvrstili i ostadoše planine od gomila i zaleđeni delovi trotoara koje su neočišćene građani igazili. Idite gradonačelniče da čistite, sajam nije za vas i vaše partnere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti