Bronza za učenika Jovine na Svetskoj naučnoj olimpijadi

Učenik Jovine gimnazije, Nikola Spasić, osvojio je bronzanu medalju na Svetskoj naučnoj olimpijadi održanoj u Teheranu.

Učenik Jovine gimnazije, Nikola Spasić, osvojio je bronzanu medalju na Svetskoj naučnoj olimpijadi održanoj u Teheranu.

Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je oko 200 srednjoškolaca iz 29 zemalja.

- Ovo je bilo moje prvo veliko takmičenje i utoliko sam više ponosan na svoj ali i na uspeh drugih momaka koji su išli u Teheran - kaže Nikola koji ide u prvi razred. Reprezentaciju Srbije činilo je šest srednjoškolaca, a sem Spajića bronzu su osvojili i Nikola Milenić iz Kragujevca, Nikola Samardžić iz Beograda, Stanislav Todorović iz Niša i Miloje Lukić iz Loznice.

Takmičenje se odvijalo u tri dela, a obuhvatalo je biologiju, fiziku i hemiju. Olimpijada u Teheranu je bila održana od 1. do 9. decembra.

  • novosadjan

    24.12.2012 15:33
    samo me interesuje ko je finansirao put i smestaj garad skola ili roditelji ako su roditelji kako neko drugi moze da ga svojata
  • Alexa

    24.12.2012 15:07
    dabome
    Svaka cast derane!
    Direktore Stojkovicu, gradski oci, opostenite se sad. Decko vam je doneo (i) PR materijal neprocenjive vrednosti. Najiskrenije se nadam da cete umeti da iskoristite to
  • Mirko i Slavko

    24.12.2012 11:23
    svaka cast!
    Samo tako nastavi decko!
    Ti si nas ponos! Ponos skole i ponos grada!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti