Doček Nove godine na Trgu počinje u 20:30h

Program na Trgu slobode za doček Nove godine počeće u 20.30h nastupom hora "Viva voks", a potom slede Slobodan Trkulja, Vlado Georgijev i Sergej Ćetković .

Program na Trgu slobode za doček Nove 2013. godine počeće u 20.30h nastupom hora "Viva voks".

Potom od 21.50 nastupa Slobodan Trkulja, nakon kojeg će do 25 minuta posle ponoći pevati Vlado Georgijev. Nakon Georgijeva nastupa Sergej Ćetković.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj rekao je da je ukupan budžet za organizaciju manifestacija za dva Božića i Nove godine oko 17 miliona dinara, što je na nivou prošlogodišnjeg budžeta, ali i da "nudi mnogo više sadržaja od prošlogodišnjeg". - Kultruni centar se potrudio da izađe u susret željama i potrebama svih građana. Ove proslave su prilika da se bolje upoznaju verske i nacionalne zajednice našeg grada i njihova kultura, što jača zajedništvo - rekao je Fajgelj.

Gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da Novi Sad ove godine, po mnogima organizuje najbolji doček, kako u Srbiji tako i u regionu. "Bitno je da smo uspeli da obezbedimo najbolje izvođače i kvalitetan program, a istovremeno smo smanjili troškove. Ponosni smo što će Novi Sad organizovano slaviti ne samo novogodišnju noć, već i božićne praznike i to od badnjeg dana po Gregorijanskom kalendaru do Božića po Julijanskom kalendaru. Kroz dve nedelje božićno-novogodišnje atmosfere, tradicije i kulture pokazaćemo bogatstvo Novog Sada, našu multikulturalnost i multikonfesionalnost", kazao je Vučević.

Podsetimo, prvobitno je bilo planirano da se za ove namene utroši 20 miliona dinara, ali je potom iznos povećan na 30 miliona, nakon čega je Grad zbog negativnih reakcija javnosti saopštio da će se troškovi smanjiti.

Prema nezvaničnim informacijama, ukupni troškovi izvođača u Novogodišnjoj noći su oko 7 miliona. Georgiev je ranije naveo da će svoj honorar od 2,5 miliona podeliti bendu, a da će Novom Sadu donirati ozvučenje, binu i rasvetu.

Predstavnici grada su naveli da će ove godine biti organizovana kontrola na prilazima trgu, a apelovali su i da se ne koriste pirotehnička sredstva.

  • aleksandra

    30.12.2012 21:20
    imam jedno pitanjce
    Nemojte da se ljutite,jer vidim da su svi uglavnom neraspolozeni...aaaaa Nova godina je,treba da se veselimo. Zanima me samo kad Vlado pocinje da peva,ako neji zna?
  • duka

    27.12.2012 18:15
    sta reci
    videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu...kakve to veze ima sto se u celom svetu na trgovima proslavlja nova godina,cuj njih gadjaju se ciframa 20,30 miliona dinara,drugari moji jako puno je gladnih ljudi u srbiji bolje da ste za taj novac kupili hleb,mleko pa donirali nekim ustanovama koji ma je to potrebno,kucama za zbrinutu napustenu deci,bolnicama....pozdrav za mangupe na vlasti koji samo znaju da uzimaju iz drzavne kase i glume serife...ala je tako lako biti mangup
  • Autohton

    26.12.2012 14:54
    2,5 miliona dinara bendu Vladi Georgiev?!Kad se sad nisam slogirao,necu nikad.Sramota,Novogodisnje veselje a ovaj ce da kuka kroz balade i ostali glupi repertoar..kao i izvodjaci ranijih godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti