Uz putokaze do vinskih podruma i vinarija

Sremski Karlovci, mesto sa najviše registrovanih vinarija, dobilo je proteklih dana takozvanu vinsku signalizaciju.

Sremski Karlovci, mesto sa najviše registrovanih vinarija, dobilo je proteklih dana takozvanu vinsku signalizaciju.

Strelastim putokazima i tablama označeno je 15 vinarija koje su saglasne da primaju turiste.

U isto vreme postavljena je opšta i turistička signalizacija, kao što su table dobrodošlice i strelasti putokazi ka kulturno-istorijskim objektima. Po rečima direktorke Turističke organizacije opštine Sremski Karlovci Jasmine Beljan -Iskrin, ostalo je, prema projektu, još da se postavi tabla dobrodošlice na Stražilovu i 11 info-tabli ispred objekata.

Osim što će zahvaljujući ovoj vinskoj sigalizaciji lakše moći da se snađu i sami dođu do vinarija, turistima će uskoro biti dostupni i brošura "Vinski put Sremskih Karlovaca i Fruške gore" na srpskom i engleskom jeziku, te mapa vinskog puta Karlovaca. Mapa i brošura deo su projekta koji ravnopravno finansiraju Ministarstvo finansija i privrede i TOOSK.

Uskoro će u okviru ovog projekta biti urađen i turistički spot Karlovaca.

  • ns

    27.12.2012 21:08
    svi koji su preporučeni od strane opštine su i legitimni, sa svojim vinogradima, tradicijom uglavnom višegeneracijskom i sa spremnim kvalitetnim proizvodom u ugodnom prostoru ili sređenom podrumu sa degustacijom, po broju se vidi da to nisu i svi koji egzistiraju kao vinari u Karlovcima kao i neki koji se guraju tu da budu a odatle nisu
  • Ja

    26.12.2012 21:48
    neupućen
    @Sale Ns
    Eto ja ne znam, a voleo bih da znam. Ko proizvodi grožđe, ko kupuje pa od njega pravi vino( 'ajd, i to još nekako),a ko bukvalno prodaje m..a za bubrege! Ako neko zna, nek napiše! Hvala!
  • sale ns

    26.12.2012 19:01
    Mnogo ih je brate ...
    Pre samo nekoliko godina u Sremskim Karlovcima se znalo za samo nekoliko dobrih vinara. Sada ih ima koliko hoćeš. Postavljam pitanje: Gde su bili svi ti novi do sada, gde su i koliki su njihovi vinogradi za tolike količine vina ? Neću nabrajati ni "stare" ni "nove" jer svi dobro znamo ko su proizvođači i koliko vina zaista mogu napraviti, a ko su obični trgovci koji kupuju grožđe (a možda i vino) odnekud i ovde ga pakuju u lepe flaše ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti