JKP - investicije manje, plate i cene veće

Odbornici Skupštine grada će na sutrašnjoj sednici raspravljati o predlogu budžeta za 2013. koji iznosi oko 21 milijarde dinara, što je 9 odsto manje od ovogodišnjeg.

Odbornici Skupštine grada će na sutrašnjoj sednici raspravljati o predlogu budžeta za 2013. godinu koji iznosi oko 21,3 milijarde dinara, što je 9,1 odsto manje od ovogodišnjeg.

Prema rečima člana Gradskog veća za finansije, Dejana Mandića, obezbeđen je nastavak kapitalnih investicija čija je realizacija započeta, ali većih novih ulaganja po svemu sudeći neće biti.

Glavne zamerke opozicije odnose se na to što su troškovi putovanja gradonačelnika povećani za trećinu, a čak za 76 odsto tekuća budžetska rezerva kojom gradonačelnik može da raspolaže mimo odluke Skupštine, kao i da su budžetom opet zapostavljena prigradska naselja, naročito na sremskoj strani. Odbornik DS-a Goran Radojev rekao je da su u DS-u zadovoljni što je gradska vlast gotovo prepisala budžet iz ove godine i da je to dokaz da su sve kapitalne investicije bile opravdane.

Odbijen plan poslovanja JKP "Stan"

Savet za urbanizam Skupštine grada odbio je da da saglasnost na plan poslovanja JKP "Stan" i plan investicija tog preduzeća u 2013. godini. Predlog nije podržan jer se planira kupovina kola u vrednosti od 3 miliona dinara. Članovi skupštinskog saveta su ocenili da to nije primereno situaciji u kojoj se nalazi ovo preduzeće.

Ono što je zajedničko za sve planove javnih i javno komunalnih preduzeća je da će imati daleko manje investicija nego u ovoj godini. S druge strane, sva preduzeća planiraju povećanje plata za pet odsto, kao i povećanje cena usluga u rasponu od 5 do 20 procenata.

Pred odbornicima će biti i nekoliko predloga za promene statuta javnih preduzeća i ustanova, prvenstveno uslova koje mora da ispunjava kandidat za direktora. Kako su ocenili iz opozicije, ovim se omogućava da samo podobni kandidati budu izabrani na konkursima.

Paroški naš varoški

Nova direktorka Pozorišta mladih biće Tijana Delić.

Milan Paroški trebalo bi da bude imenovan za v.d. direktora Istorijskog arhiva grada, a nakon sprovedenih konkursa dosadašnji v.d. direktori Agencije za energetiku Branislav Bandić i Apotekarske ustanove Novi Sad Slobodanka Mihailović će biti imenovani za generalne direktore.

Konkurs je obavljen i u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata i tu je za direktora izabran dosadašnji v.d. direktora Veselin Dickov.

  • Vox

    27.12.2012 08:54
    ...
    Ipak ćemo plakati za žutima... Ovi će nas zaklati. Već su digli sve cene, informatika mi je skuplja za 2000 din, milfara digla cenu struje i gasa, ko zna šta još spremaju?!
    Kuso i repato...
  • Galoper

    27.12.2012 08:25
    Sve vise simpatisem SPS u Novom Sadu
    A iskreno glasao sam za SNS al ove likove koji su isplivali niko nije ocekivao!
  • @Anonimus

    27.12.2012 08:21
    Stan drzi SPO i ekspert Ljuban
    Kojem je ovo treca stranka
    Uvlacenje se najzad isplatilo samo sto nema kola za 3 miliona
    Ovo je tuzno za gledati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti