Nastavljeni radovi na Bulevaru Evrope, još uvek bez detalja o mogućoj korupcionaškoj aferi

Danas su postavljeni elementi konstrukcije nadvožnjaka na deonici Bulevara Evrope u Industrijskoj zoni jug, čime su nakon višemesečne pauze nastavljeni radovi na izgradnji ove saobraćajnice.
Danas su postavljeni elementi konstrukcije nadvožnjaka na deonici Bulevara Evrope u Industrijskoj zoni jug, čime su nakon višemesečne pauze nastavljeni radovi na izgradnji ove saobraćajnice.

Izvođač radova na deonici dugoj 882 metra od Rumenačkog puta do budućeg mosta preko kanala je JKP "Put", a prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, ukoliko ne bude većih vremenskih neprilika, ona bi trebalo da bude završena do kraja juna.

"Ovo je jasna poruka da Grad neće odustati od izgradnje Bulevara Evrope. Uprkos svim finansijskim poteškoćama sa kojima se suočavamo, mi smo odlučni da regulišemo sve obaveze prema izvođačima radova i da završimo ovaj projekat", rekao je Vučević i dodao da pod finansijskim problemima podrazumeva ugovor sa firmom "Borovica transport", koja je unapred dobila novac od Grada, a nije obavila svoj deo posla.

Kako kaže Vučević, ugovor sa Borovicom je raskinut, a deonicu koju je obavljala njegova firma će najverovatnije, takođe, pripasti JKP "Put". On nije hteo detaljnije da komentariše navode o korupciji prilikom izgradnje ove saobraćajnice, rekavši da će o tome uskoro govoriti direktor ZIG-a, Goran Višnjić.

Višnjić je u razgovoru za 021 poručio da je još uvek rano da se iznose bilo kakvi detalji oko moguće korupcionaške afere, ali da bi više detalja moglo biti poznato do kraja godine. - Posedujemo sve dokaze o malverzacijama. Preduzeća Dušana Borovice dobijala su avansno milionske iznose iz gradske kase, i to iz sredstava koja su prikupljena plasmanom municipalnih obveznica, na koja će grad godinama plaćati kamate - rekao je Višnjić.

Bulevar Evrope je, inače, deo zapadne obilaznice oko Novog Sada koji će kada bude završen jednim delom izlaziti na auto-put, a drugim delom, preko budućeg mosta, na sremsku stranu grada. Gradnja trenutne deonice od 882 metra, pored kolovoza obuhvata i izradu nadvožnjaka i jedne kružne raskrsnice. (V. K.)

  • BivsiNovosadjanin

    27.12.2012 16:25
    e moj Novi Sade sta ti rade
    Novi Sad je masterpiece srpskog mainstream-a u urusavanju i destrukciji jednog grada koji je itekako imao sta da kaze i pokaze i nama i regionu. No sad su takva vremena da svaki grad mora da lici na Beograd a ako kojim slucajem ne lici,onda je sasvim sugurno da je do grada a ne do Beograda?!?

  • Serious

    27.12.2012 12:03
    Ocigledno je da je prethodna vlast i ovde vrsila zloupotrebe posebno je simptomaticno da su u tu svrhu koriscena sredstva dobijena zaduzivanjem grada pod nepovoljnim uslovima.
  • Putari

    27.12.2012 08:10
    Ponoc
    Da li je ovo nastavak gradnje istog onog Bulevara koji je 2009 Predrag Radmilovic tadasnji direktor JKP Put (pod nama nepoznatim uslovima) prepustio Borovici. Tacnije ima li ovaj Bulevar i pocetak njegove gradnje veze sa prepravljanjem tenderske dokumentacije u ponoc 28.8.2009. (tako je pisalo u sredstvima javnog informisanja)
    Da li je to isti onaj bulevar ili bulevari..........................................
    Trenutno nam i nisu tako neophodni novi Bulevari pa bi bilo mnogo lepse da se rese ove korupcionaške afere.
    inace slazem se i sa Nesom da je Novom Sadu ovaj Bulevar potreban kao cetvrto oko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti