FOTO: Biciklisti čistili biciklističke staze u Novom Sadu

Biciklisti opremljeni lopatama očistili su danas od snega pojedine biciklističke staze na trasi "Kritične mase" koja se održava sutra.
Biciklisti opremljeni lopatama očistili su danas od snega pojedine biciklističke staze na trasi "Kritične mase" koja se održava sutra.

Biciklisti će u petak prikupljati pomoć za Svratište za decu ulice.

U zimskim mesecima deci Svratišta najpotrebniji su obuća i zimska odeća, sredstva za ličnu higijenu i školski pribor. Uz to su dobrodošli fabrički upakovana hrana, pića i slatkiši, igračke i knjige prikladne za dečiji uzrast.

Pomoć će se prikupljati od 16:30 do 17 časova na platou u Limanskom parku (naspram NIS Gazprom zgrade odakle u 17 časova počinje vožnja) i biće transportovana nakon prikupljanja direktno u Svratište.

Vožnja će takođe po prvi put biti po biciklističkim stazama umesto po kolovozu, kako bi se makar na trenutak osetila čar "kopenhagenizacije" i ispunjenosti biciklističkih staza zimi.

Očekuje se i dolazak mnogih biciklista sa "dedamrazovskim" rekvizitima, a organizatori skupa očekuju da će kao i ranije gotovo svi biciklisti biti potpuno osvetljeni kako bi ova večernja vožnja bila bezbedna. Nakon vožnje, učesnici Kritične mase imaće priliku da se ugreju čajem u organizaciji Aktivističke kuhinje, druže sa decom iz Svratišta i prenesu im svoju pozitivnu energiju.

Učešće u vožnji najavilo je oko stotinu biciklista.

  • Marko

    27.12.2012 19:24
    Svaka čast
    Obavestite nas preko 021 sajat ako bude organizovano čišćenje biciklističkih staza
  • 27.12.2012 17:33
    Jan
    Svaka čast !
  • Nikola

    27.12.2012 15:54
    Svaka vam cast,odlicni ste,sve pohvale!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti