Novosađani bi ubedljivo glasali za naprednjake

Čak 38 odsto Novosađana glasalo bi na izborima za Srpsku naprednu stranku, a 21% za Demokratsku stranku, pokazala su decembarska istraživanja agencije SCAN.
Čak 38 odsto Novosađana glasalo bi na izborima za Srpsku naprednu stranku, a 21% za Demokratsku stranku, pokazala su decembarska istraživanja agencije SCAN.

Treća po rejtingu je SPS sa oko 9 odsto, a četvrta LSV sa 8%.

Na izjašnjavanju u najboljem gradonačelniku, prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević (SNS) trenutno ima podršku skoro četvrtine biračkog tela, bivši Igor Pavličić (DS) oko 10, a Aleksandra Jerkov iz Lige socijaldemokrata Vojvodine 7,4 odsto glasova. Navodi se i da bi oko 48 odsto Novosađana sigurno izašlo na izbore, da se oni održavaju u nedelji koja predstoji.

Na izborima za predsednika Srbije, ukoliko bi se oni sada održali, sadašnji predsednik Tomislav Nikolić dobio bi 32 odsto glasova Novosađana, Boris Tadić 11,6 procenata, Ivica Dačić 8,1, a Dragan Đilas 7,8 odsto glasova.

Kada je reč o tome koju stranku građani osećaju bliskom, na čelu je SNS koja je dobila 24 odsto glasova, a slede je DS sa 22, SPS sa 14 i Liga socijaldemokrata Vojvodine sa jedanaest procenata, dok je na pitanje o političaru o kojem imaju dobro mišljenje ruski predsednik Vladimir Putin vodeći sa 66 odsto glasova. Drugi na toj listi je Rasim Ljajić sa 42 procenta, a potom slede Vuk Jeremić, Jorgovanka Tabaković, Aleksandar Vučić, Pajtić, Đilas, Nikolić, Dačić i drugi.

Najvišu prosečnu ocenu 2,9 (od jedan do pet) za svoj rad dobio je predsednik Ivica Dačić, slede Bojan Pajtić sa 2.87, Nikolić sa 2.81 i Vučević sa prosečnom ocenom 2.68.

Građani su izabrali i najuspešnije Novosađane: najpopularniji je Đorđe Balašević, najuspešniji političar je Bojan Pajtić, a najuspešniji umetnik takođe je Balašević. Najpopularniji novinar je Bora Otić, najuspešniji sportista Ivana Španović, najuspešniji klub FK "Vojvodina", dok je najvažniji događaj godine u Novom Sadu festival Egzit.

Istraživanje je sprovedeno od 23. novembra do 5. decembra na uzorku od 1.610 ispitanika.

  • pozdrav komšija

    31.12.2012 06:26
    Mislim da još jedno šeike i beduine nismo gledali kako se omašćuju o gradski budžet, svi ostali prođu kroz grad kao jato skakavaca i posle se namnože. E Gavrilo, bolje da smo ostali Austrija, bolje je bilo i Srbima i svima, bar se znao neki red. I bili smo grad!
  • Pop

    30.12.2012 12:23
    apropo
    Kad smo kod unistavanja Srbije... Kad se najbolje zivelo u poslednjih 12 godina? 2006-2007 i donekle 2008. do krize. Meni je standard konstantno rstao od 2004. Privreda je rasla 6-9% godisnje. Izvoz po 30%. 2006 bilo je 5 MILIJARDI evra stranih ulaganja. Cak je i Predrag MArkovic (istoricar iz DS-a, znaci ne DSS-a) rekao 2007. da srpska ekonomija u istoriji nije bila jaca. Prvi put smo poceli da zaradjujemo od poljoprivrede. Realno sam ocekivao da ce mi plata 2012. biti soma evra. Ali, onda je DS dosao na vlast. Istini za volju bila je i kriza. Ali ode sve u bananu. I DS je od od 2004. imao predsednika, drzao APV i Beograd. Tako da nije da nisu bili u vlasti. Imali su itekako uticaja. Ali kad se poslozilo da drze sve u drzavi propadosmo nacisto. U APV daju Kosticu kapom i sakom i Todoricu. Jesic je prvo u Indjiji promovisao Peconija a potom se rasirio po celoj Srbiji. Jos tu dvojicu Vucic da skemba + BAjatovica + Mrku + Dinkica i ima da procvetamo. Neka se pripreme gazde tj. "menadzeri" RBV-a. Dzaba PAstor kuka. Zar se trebala dozvoliti i dalje ta epska kradja?
  • MORDOR

    29.12.2012 17:23
    GOSPODAR PRSTENA
    1610 podelite sa brojem glasača tome dodate razliku neprijavljene, neopredeljene i zaboravljene pomnožite sa sto i dobijete da je četvrtina građana za gradonačelnika. JEDAN DA VLADA SVIMA !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti