LSV podržava pokrajinski budžet

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) će podržati usvajanje pokrajinskog budžeta za iduću godinu na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine, odlučilo je sinoć Predsedništvo LSV.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) će podržati usvajanje pokrajinskog budžeta za iduću godinu na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine, odlučilo je sinoć Predsedništvo LSV.

Odluka da ta stranka podrži budžet doneta je, kako je navedeno u saopštenju, na osnovu tvrdnje pokrajinskog premijera Bojana Pajtića da će sa dodatnih 12 milijardi dinara, koje su obezbedjene u dogovoru sa republičkim vlastima, biti ispunjeno sedam odsto republičkog budžeta, koliko Vojvodini pripada po Ustavu.

Uprkos tome, LSV će od Ustavnog suda zatražiti ocenu ustavnosti budžeta Srbije za 2013. godinu, istaknuto je u saopštenju Biroa za informisanje LSV.

Poslanici Skupštine Vojvodine na današnjoj sednici razmotriće Predlog odluke o budžetu Vojvodine za 2013. godinu, koji iznosi 80,75 milijardi dinara. Vlada Vojvodine jednoglasno je prošle nedelje utvrdila predlog budžeta kojim su predviđena ukupna sredstva od 73,75 milijardi dinara, odnosno 80,75 milijardi dinara ako se uključi predviđeno zaduživanje iduće godine.

Na prihodnoj strani predviđen je kapitalni transfer iz budžeta Srbije u iznosu od 13 milijardi dinara namenjenih izgradnji poluautoputa Novi Sad-Ruma, preko Fruške gore. Oko 29 milijardi čine transferna sredstva iz budžeta Srbije namenjene platama zaposlenih u obrazovanju, dok 9,5 milijardi čine transferi lokalnim samoupravama.

Najveći izdaci pokrajinskog budžeta za iduću godinu su za kapitalna ulaganja (16 milijardi dinara), dok je sedam milijardi namenjeno za nabavku finansijske imovine radi prenosa imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine (RBV).

  • mile

    28.12.2012 14:17
    po njihovom zakonu
    jel u taj budzet uracunato i deset procenata sto uzimaju zutaci??
  • 28.12.2012 13:19
    Lud, zbunjen, normalan
    Naslov je pravi samo sto ne znam ko je ovde normalan...LSV danima nesto govori protiv budzeta a sad ga usvaja ...U cemu je caka ne znam ali mislim da su shvatili da sa naprednjacima nema sale, nema bahacenja pa daj sta das. E bezveze naredne godine nece moci puno para da u slamaricu stave.
  • Miloš

    28.12.2012 11:49
    Podela
    Od tih dodatnih 12 milijardi, DS i njihovi saradnici će sigurno uzmeti jedan deo kolača.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti