Posle KCNS, logo menjaju Informatika i Spens

Nakon Kulturnog centra Novog Sada (KCNS) promenjen je i logo JKP "Informatika", a prema rečima direktora Spensa Borislava Rajkova, i ovo preduzeće će vratiti logo iz 1981. godine.
Nakon Kulturnog centra Novog Sada (KCNS) promenjen je i logo JKP "Informatika", a prema rečima direktora Spensa Borislava Rajkova, i ovo preduzeće će vratiti logo iz 1981. godine.

Rajkov nije naveo razlog zbog kojeg će logo biti promenjen, ali je potvrdio da će on početi da se koristi od Nove godine.

Kako kažu iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, na novogodišnjim čestitkama koje su građani Novog Sada dobili od Informatike, umesto nekadašnjeg kružnog, pojavio se logo kvadratnog oblika koji je vrlo sličan novom simbolu KCNS.

"Novosadska preduzeća, pa ni njihovi nazivi, nisu bilo čije lično ili partijsko vlasništvo da sa njima može tako olako da se igra", poručuju iz ove stranke.

U saopštenju LSV još se navodi da će svi oni koji manipulacijama napisima i simbolima gradskih ustanova, pokušavaju da prekroje kulturni identitet Novog Sada proći kao Maja Gojković kojoj su građani uskratili poverenje.

  • Joka

    31.12.2012 11:08
    Mante se corava posla!
    Jedva cekam Bozic pa da napisem ovde MIr Boziji! Vidim svadjate se oko gluposti oko loga...Kao da ce taj logo odluciti kakav ce biti sadrzaj Kulturnog centra, kako ce poslovati Spens i Informatika...ma gluposti. Njabitnije je da se radi, da ima posla, da gradjani bolje zive, da su plate redovne a onda kad budemo u tom smilsu mirni verujem da ce nam svaki logo biti lep. Inace meni Novi Sad nikad nije bio lespe okicen,ukusno i sa stilom tako da eto jedne pohvale celnicima grada iako to nema veze sa clankom ali morala sam da kazem!
  • Evropejac

    31.12.2012 09:21
    Ovo prevazilazi svake mere. Koji su to standardi, koji su to principi. Menjati logo, pisati pismom vecinskog stanovnistva....ocekujem reakcije nevladinog sektora i boraca za ljudska prava!
    Zar su ljudi zaboravili da se na prostoru Backe vodi hiljadu godisnji rat protiv slovenskog pisma. Jos od sv. Gerarda pa do Pape Inocenitja III pa preko Ludovika Anzujskog do kardinala Kolnica i ministra Aponjija. Da to robovi znaju oni bi pisali svojim pismo, ali da robovi znaju da su robovi onda ne bi bili robovi vec bi se borili za svoju slobodu!
  • Limanac

    31.12.2012 08:50
    Sami smo krivi
    Pa sad mi je jasno zasto su poskupele karte za bazen za neverovatnih 70% ( za penzionere od 130 na 230 din ). Pa neka se taj njihov menadjement kupa sam u tom bazenu. Kanda treba "namestiti" posao onom njihovom SPS direktoru Kopanji , ne na SPENS-u vec negde u gradu kao direktor spomenika kulture ili ne znam ti ja vec gde, da njegova firma nesto radi, napravi taj logo, jer covek nije uspeo da skupi ni 5 godina radnog staza pa su morali da prilagode uzlove konkursa njegovom radnom stazu od 4 godine da ga "udome". Ne bi bilo dobro da njihov clan ode u "penziju" ne zbrinut. Vuk dlaku menja ali cud nikako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti