Obustavljena proizvodnja galenskih preparata

Zbog pooštrene zakonske regulative, Galenska laboratorija u Vršačkoj 28, koja je proizvodila prirodne kozmetičke i druge preparate, prestala je da radi, jer nema odgovarajući prostor.

Zbog pooštrene zakonske regulative, Galenska laboratorija u Vršačkoj 28, koja je proizvodila prirodne kozmetičke i druge preparate, prestala je da radi.

Kod stručnog kadra i kvaliteta proizvoda uslovi su zadovoljeni, međutim, problem je neadekvatan prostor.

Kako je rečeno, do rešenja ovog problema, odnosno dok se ne završi Galenska laboratorija koja se gradi u Veterniku, Apoteka "Novi Sad" će uzimati proizvode od kolega koji imaju dozvole. Izgradnja moderne laboratorije u Veterniku počela je pre tri godine, ali zbog manjka novca još nije završena, prenosi Dnevnik.

U Apoteci "Novi Sad" kažu da izrada lekova po receptu nije prestala i da se taj deo proizvodnje radi u apoteci "Higija" na Trifkovićevom trgu.

U celoj Srbiji samo tri apoteke dobile su odobrenje od Ministarstva zdravlja da i dalje mogu da prodaju proizvode iz svojih galenskih laboratorija, a u pitanju su apoteke u Beogradu, Pančevu i Zaječaru.

  • Steva

    30.12.2012 14:11
    uzalud
    Koliko je tu pitanja,razloga,a sve bez odgovora!Tako to ide,i kod nas,i u svetu.Za novinare je vest dovoljna za šihtu.Ostalo,ne sme da se istražuje,tu je kraj!
  • 30.12.2012 07:18
    naravno da odgovara farmaceutskoj mafiji..
  • Slavko

    29.12.2012 23:13
    каква лабораторија?
    Изградња лабораторије није ни почела, паре су добијене, али су ненаменски потрошене

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti