Centar Novog Sada večeras u novogodišnjem ruhu

Novosađani koji su se odlučili da ponoć večeras dočekaju na Trgu slobode, trebalo bi da znaju da program počinje već u 20:30h.
Novosađani koji su se odlučili da ponoć večeras dočekaju na Trgu slobode, trebalo bi da znaju da program počinje već u 20:30h.

 

Na velikoj bini u centru najpre će nastupiti hor Viva Vox, nakon čega će u 21:50h na binu izaći etno muzičar Slobodan Trkulja. Pola sata pre ponoći na bini će biti crnogorski kantautor Vlado Georgiev, sa kim će Novosađani i odbrojavati do Nove godine, a za kraj je planiran nastup Sergeja Ćetkovića.

Bez staklene ambalaže i limenki u centru

Za vreme proslave Nove godine na Trgu slobode biće angažovano oko 150 redara koji će brinuti o bezbednost građana. Kontrolni punktovi će biti postavljeni na početku svih prilaznih ulica ka trgu gde će redari kontrolisati i preventivno pregledati građane.

U koncertni prostor neće biti dozvoljeno unošenje bilo koje vrste hladnog i vatrenog oružja, pirotehničkih sredstava, napitaka u metalnoj ili staklenoj ambalaži i ostalih predmeta koji mogu ugroziti bezbednost ljudi koji tu budu provodili novogodišnju noć.

Zbog dočeka, u centru grada pojedine ulice u širem centru grada biće zatvorene za saobraćaj. Ulice Njegoševa, Miloša Hadžića, Svetozara Miletića, Nikolajevska, Trifkovićev trg, Grčkoškolska, Zlatne grede, Grozde Gajšin, Nikole Pašića, Modene i Ilije Ognjanovića biće zatvorene za saobraćaj od 15 časova do sutra ujutro u 4h.

Autobusi po novogodišnjem rasporedu

Gradski autobusi će voziti po specijalnom režimu, pa će tako do ponoći sve linije saobraćati po redu vožnje za radni dan, ali će se po potrebi i pojačati linije prema centru. Posle ponoći, odnosno od 00:30h, uvode se vandredni polasci na svakih trideset minuta iz Centra prema ostalim delovima grada.

Autobusi ka Detelinari trasom 3, Novom Naselju trasom 8 kreću sa stajališta ispred Bazara, a autobusi ka Petrovardinu trasom trojke, ka Novom Naselju trasom dvojke, ka Klisi trasom linije 1 i ka Telepu trasom linije 12 polaze sa stajališta u Šafarikovoj ulici.

Iz Centra će voziti i autobusi na liniji 4 koji će voziti redovnom trasom od Železničke stanice do Limana 4 i nazad. Prigradski polasci u 01.15 prema Kovilju, Begeču, Temerinu i Stepanovićevu saobraćaće redovno, ali će biti pojačani zglobnim autobusima.

  • Dejan Stanić

    01.01.2013 09:51
    Pa dobro... Vrtić je poskupeo, informatika je poskupela, pdv... Biće para...
  • pera

    01.01.2013 09:50
    organizacija
    katastrofalna organizacija doceka na trgu!!!! SRAMOTAAAAAAA !!!!!!
  • pera zdera

    01.01.2013 09:49
    pijandura
    treba da je sramota ovu vlast da dovede jednog pevaca koji izgleda zavisi od alkohola i lupa celu noc.Koje su to pesme u pijanom stanju sa trideset hiljada evra u dzepu.Necete jos dugo.To su pesme za pogrebe.Gde su oni koji zabavljaju narod.Pitajte one koji su bili na trgu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti