Grad se žalio Privrednom sudu zbog Novosadskog sajma

Grad Novi Sad je podneo žalbu Privrednom sudu, jer je ovaj sud odbio zahtev da se u Novosadski sajam uvedu privremene mere.

Grad Novi Sad je podneo žalbu Privrednom sudu, jer je ovaj sud odbio zahtev da se u Novosadski sajam uvedu privremene mere.

Privredni sud je u obrazloženju naveo da se za uvođenje privremenih mera nisu stekli uslovi prema Zakonu o privrednim društvima i da Sajam nije poslovao sa gubitkom niti je veliki dužnik.

Grad je, pre desetak dana, tužio Upravni odbor Sajma, pošto je dva puta odbio da zakaže vanrednu Skupštinu akcionara, na kojoj bi se smenili dosadašnji organi upravljanja i izabrali novi. Kandidat za novog direktora je predsednik Regionalne privredne komore Novi Sad Dragan Lukač.

Grad ima 22,5 odsto akcija Sajma, mali akcionari 11 procenata, dok je najveći akcionar država - sa 42,3 odsto. Mali akcionari uputili su u petak  protestno pismo gradonačelniku Milošu Vučeviću u kojem gradskoj vlasti zanemaruju što ignorišu Udruženje malih akcionara i što su ishitreno ušli u sudski spor sa Novosadskim sajmom.

  • 04.01.2013 08:16
    Kadrovi DS i LSV
    Zauzeli busiju(radna mesta )kao da im je babovina.
  • ZoranNS

    01.01.2013 19:41
    Treba spremiti jaku i efikasnu metlu
    Treba spremiti jaku i efikasnu metlu za čišćenje ovih SNS kadrova na silu uguranih u sva javna preduzeća. Kada odu sa vlasti a to će biti za godinu dana, da se sve brzo očisti od nepismenih, polupismenih, roštildžija, siledžija i preletača.
  • Cicovic

    01.01.2013 18:55
    uzivao sam
    Meni je bilo lepo i uzivao sam ,kome se nije svidelo sto je dolazio....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti