Jelena Stankov prvorođena beba u Betaniji u 2013

Prva beba rođena 2013. godine u Betaniji je Jelena Stankov koja je na svet došla u 6:53h.

Prva beba rođena 2013. godine u Betaniji je Jelena Stankov koja je na svet došla u 6:53h.

Devojčica je rođena prirodnim putem, teška je 3.300 grama i dugačka 49 centimetara. I beba i mama Sanja Stankov (26) iz Novog Slankamena se osećaju dobro. Sanja inače ima još jedno dete.

Od šest sati poslednjeg dana stare godine, do istog vremena 1. januara u novosadskom porodilištu rođeno je ukupno 11 beba - šest dečaka i pet devojčica. Bebe su rođene bez ikakvih komplikacija, tako da su dobro, kao i njihove majke.

Po tradiciji, prvorođenu bebu je danas posetio gradonačelnik Miloš Vučević koji je istakao da će gradska vlast i ubuduće voditi pronatalitetnu politiku. - Zdrava porodica znači i zdravo društvo. U želji da se broj dece poveća i da obezbedimo dobre uslove za njihovo odrastanje Grad nastoji da pruži maksimalnu podršku novosadskim porodicama, ali i podstakne natalitet donošenjem neophodnih mera - izjavio je gradonačelnik Vučević i istakao da Grad posredstvom Uprave za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci podržava projekat vantelesne oplodnje, omogućava brojne povlastice za porodice sa više dece kao što su beslplatan boravak u vrtiću, ishranu u osnovnim školama, roditeljski dodatak za prvo dete, novčanu pomoć za trojke i još mnogo toga.

Grad je za prvorođenu bebu obezbedio 100.000 dinara, a za svu decu rođenu 1. januara po 50.000 dinara.

  • koko

    01.01.2013 20:38
    nek vam je sa srećom
    Živa bila i velika porasla!!!
  • goga

    01.01.2013 13:56
    beba
    Mala Jelena je najbolji čovek u našem gradu.
  • sosa

    01.01.2013 13:52
    Dobro nam došla, draga bebo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti