Mumin i Georgiev podržali akciju roditelj-negovatelj

Akcija kojom se prikupljaju potpisi za peticiju da se roditeljima dece, koja boluju od neizlečivih bolesti, pravno definiše status kao roditelj-negovatelj nastavljena je i tokom novogodišnjih praznika.

Akcija kojom se prikupljaju potpisi za peticiju da se roditeljima dece, koja boluju od neizlečivih bolesti, pravno definiše status kao roditelj-negovatelj nastavljena je i tokom novogodišnjih praznika.

Svoje potpise stavili su muzičari Milan Mumin i Vlado Georgiev.

Da bi se izmena u zakonima koji regulišu ovu oblast našla u Skupštini Srbije potrebno je da se prikupi još 15.000 potpisa. Peticija za amandman roditelj-negovatelj može se potpisati na internet stranici www.zivotorg.org.

Zakon o radnim odnosima i o socijalnoj zaštiti, roditeljima posle 15 godina brige o bolesnom detetu garantuju minimalnu penziju, što je prema rečima stručnjaka cinično. Veliki problem je i nedostatak podrške države u nabavci lekova, koji koštaju i po nekoliko stotina evra na ilegalnom tržištu. Zato je ova izmena zakona najmanje što može da se učini roditeljima u borbi za život njihovih najmlađih.

  • ns time

    04.01.2013 12:56
    Pa sta ako su njih dvojica podrzali akciju roditelj negovatelj?
    Sta ce to konkretno pomoci roditeljima koji imaju decu sa potrebom da budu sve vreme sa njima?
    Mi smo zemlja dugih procedura za sve.
    Ko zna koliko ce potpisa biti potrebno da se prodrma ucmala administracija koja je sad izmislila hiljadu AKO da bi se vratio i PDV za decije stvari?
    Bolje da ih besplatno pomognu sposobni advokati .
  • ns

    04.01.2013 08:30
    dotičnom negospodinu georgievu koji Novi Sad i njegove ggrađane smatra za šalu zabraniti ulazak u grad doživotno a onima koji pljuju po Muminu organizovati obuku i polaganje testa iz poznavanja Novog Sada, njegove istorije, kulture i svih njegovih znamenitosti pored manifestacije ispaljivanja bureta na klisi za koju su, ubeđen sam, svi ti i takvi upoznati
  • mb

    03.01.2013 14:40
    znamo mi ko je vlada
    ko jos njemu veruje, pa taj ni na vreme ne moze da se pojavi cak i kada mu se plati u desetinama hiljada eura...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti