Plakatima traže donošenje "Marijinog zakona"

Centar i najposećenije lokacije Novog Sada izlepljeni su nedavno plakatima koji pozivaju na usvajanje tzv. "Marijinog zakona".
Centar i najposećenije lokacije Novog Sada izlepljeni su nedavno plakatima koji pozivaju na usvajanje tzv. "Marijinog zakona", pravne regulative koja bi donela oštrije kazne za pedofile i seksualne prestupnike.

Predlog ovog zakona sačinio je Slobodan Jovanović iz Starih Ledinaca, otac male Marije koja je juna 2010. godine brutalno silovana i ubijena.

Ministar pravde Nikola Selaković potvrdio je da će se "Marijin zakon" uskoro naći pred poslanicima. Prema njegovim rečima, sačinjene su izmene i otklonjene nepravilnosti iz Jovanovićevog nacrta, a usvajanje antipedofilskog zakona očekuje se u martu.

Po tom nacrtu, predviđa se da svi počinioci krivičnih dela silovanja ili pedofilije nakon odslužene zatvorske kazne budu pod nadzorom policije i društva, a osuđenima neće biti dozvoljen ni uslovni otpust. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Milan

    04.01.2013 23:36
    Izvinjavam se
    Pomešao sam ta dva zakona,pomislio sam na onaj u kontrastu.Za silovatelje će uvesti kastracije-nadam se.Ovaj zakon podržavam.
  • LIMAN 4

    04.01.2013 22:08
    Za zakon
    Kao pripadnica "slabijeg pola" podrzavam ovakav zakon i pozivam sve ljude koji trose svoje vreme na FB-u da ga onda utrose na sirenju informacije o Marijinom zakonu svojim prijateljima. Da se makar na taj nacin izvrsi pritisak na Zakonodavce da se sve ubrza... Jer kao sto rece Ns: sve sama naklapanja o procedurama, a siledzije-siluju i dalje!
  • Svetlana

    04.01.2013 18:46
    "Milan"
    Milane, pomešao si predloge zakona koje su podneli roditelji žrtava. Predlog zakona na koji ti misliš u vezi je sa stradanjem u Kontrastu, dok se ovaj odnosi na seksualno zlostavljanje, bolje rečeno silovanje maloletne devojčice. Kao građanka pružam svu podršku usvajanju Marijinog zakona, a roditelju se divim, kako je Liman 4 već napomenuo,što pored sopstvenog bola može da misli na potencijalne žrtve i preventivno deluje na njih. Hvala mu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti