Za hrabrog policajca nije bilo mesta u Novom Sadu

Novosađanin Nikola Cmiljanović (26) je heroj koji je prekjuče je na ulici zaustavio maskiranog razbojnika.
Novosađanin Nikola Cmiljanović (26) prekjuče je na ulici zaustavio maskiranog razbojnika, koji je prethodno opljačkao jednu zalagaonicu u Sremskoj ulici i zadržao ga do dolaska policije.

Ovaj hrabri mladić, koji inače radi kao inspektor Kriminalističke policije u Odžacima, nije bio na dužnosti, ali je, bez zadrške, pojurio za pljačkašem i sprečio ga da pobegne.

Cmiljanović je, kako kaže, juče oko 19 sati išao ka Spensu, kada je spazio mladića koji je šetao oko objekta za otkup zlata. "Delovao mi je sumnjivo, pa nisam prešao put na semaforu, nego sam stao sa strane i sačekao da vidim da li su moje sumnje tačne. Ubrzo potom, momak je navukao kapuljaču, ušao u zalagaonicu i izleteo minut-dva kasnije užurbanim koracima, sa punim kovertama u rukama.

Shvatio sam da je reč o pljački i potrčao za njim. Kada sam viknuo "Stoj, policija!" i identifikovao se, počeo je da beži u Ulicu Vase Stajića. Prolaznicima sam usput doviknuo da zovu policiju i nastavio da ga jurim, sustigao sam ga otprilike na pola ulice i uspeo da ga savladam. Ubrzo je došla policijska patrola i uhapsila ga", ispričao nam je hrabri Novosađanin.

Upitan da li ga je bilo strah da van dužnosti reaguje i uhvati razbojnika, Cmiljanović kaže da je samo "radio svoj posao".

Nikola Cmiljanović je završio Kriminalističku policijsku akademiju, a od maja 2010. godine radi na poslovima suzbijanja opšteg kriminaliteta. Pošto nije uspeo da se zaposli u svom Novom Sadu, konkurisao je u Policijskoj upravi u Somboru i dobio posao u Odžacima, gde svakodnevno putuje na posao.

Prema njegovim rečima, ako ga nadležni u Novom Sadu prepoznaju kao istrajnog i odlučnog radnika, rado bi karijeru nastavio u rodnom gradu. "Velika želja mi je da se prebacim u Policijsku upravu Novi Sad i nadam se da će neko imati sluha za mene, jer kakvu god šansu da mi pruže, opravdaću je maksimalno", decidan je Cmiljanović.

Inače, kako je danas saopštila Novosadska policija, razbojnik je maskiran ušao u objekat, udario radnicu drvenom palicom i oteo pet papirnih kesa u kojima se nalazilo zlato, kao i izvesnu količinu novca, nakon čega je pobegao. Kod njega su pri hapšenju pronađeni ukradeni predmeti, novac i replika pištolja. Kako smo saznali, razbojnik je od ranije poznat policiji, a za to krivično delo je već osuđivan i odležao je zatvorsku kaznu.

  • Wanda

    07.01.2013 16:44
    E...Milice....
    Te tvoje komentare ostavi za negde drugde...ti sigurno ne bi ni trepnula pa da je unutra radila i tvoja drugarica vec bi ladno prosla i posle se pravila pametna!Sad je najlakse razmatrati sta bi bilo kad bi bilo...Sta? Trebalo je da nasrne na coveka pre izvrsene pljacke samo zato sto ima duks sa kapuljacom,pa bi ga onda prozivala da je bahati pandur koji tuce i kad nije na duznosti...Koliko zlobe i pakosti u ljudima ccc!Treba svi da se zapitamo sta bi MI uradili u istoj situaciji,pa da onda analiziramo druge?!BRAVO DECKO SVAKA CAST TEBI!
  • logika

    07.01.2013 13:31
    vazno da za jelica i njegovu ženu ima po 3 razlicita posla godisnje....pa da biraju fujavzhb
  • Banat

    07.01.2013 11:40
    Професионалац! Свака част!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti