"Beseda" umesto "Ljubitelja knjige" u Zmaj Jovinoj ulici

Poslovni prostor u zgradi u Zmaj Jovinoj ulici u kojem se nalazi knjižara "Ljubitelji knjige", presudom Apelacionog suda je vraćen u posed Crkvene opštine.
Poslovni prostor u zgradi u Zmaj Jovinoj ulici u kojem se nalazi knjižara "Ljubitelji knjige", presudom Apelacionog suda je vraćen u posed Crkvene opštine.

Srpska pravoslavna crkvena opština je saopštila da je, "posle trogodišnjeg sudskog spora konačno doneta izvršna presuda Apelacionog suda u Novom Sadu", kojom se vraća u posed poslovni prostor u crkvenoj zgradi u Zmaj Jovinoj 4, "inače više godina uzurpiran" od knjižarske zadruge "Ljubitelji knjige".

Najavljeno je da će na tom mestu biti otvorena crkvena knjižara koja će, pored crkvenih izdanja, građanima ponuditi i "širok asortiman izdanja domaćih i stranih izdavačkih kuća sa renomiranim i dušekorisnim izdavačkim poduhvatima".

Nova knjižara "Beseda" biće otvorena kada Crkvena opština stupi u posed tog poslovnog prostora, što se očekuje posle božićnih praznika, navedeno je u saopštenju.

  • Teodosije III

    30.09.2013 19:12
    Imao sam u zakupu poslovni prostor koji je vracen SPC. Nesto oko 70 kvadrata na drugom spratu u katastofalnom stanju. Kada je vracen crkvi trazili su mi 1300€. Sada imam mnogo bolji od 100 kvadrata, na boljem mestu za 400€
  • Novak

    09.01.2013 07:34
    E da, samo da se razumemo, ja ne zelim da umanjim, ili omalovazavam ulogu SPC, vec da se stvari odvijaju u ne-hriscanskom smeru. Kao pravoslavca, sramota me. Mislim, sve verske organizacije u Srbiji, bar ove vece zasluzuju osudu zbog bahatog ponasanja - pre par godina sam bio u N. Pazaru, i u blizini Altun dzamije sam video kolonu parkiranih metalik-crnih automobila - audi a8, "mecke", i jeep-ovi... Isprva sam pomislio da se radi o nekoj stranoj (vrvtno tursko) delegaciji ili nesto slicno, ali ne, registracije su bile domace! E sad, nisam 100% siguran odakle im - neki tvrde finansira ih Kuvajt, drugi Turska... Iskreno, ne verujem ni u sta od toga. Verujem jedino u to da svaka verska organizacija u Srbiji "shisha" svoje podanike. O tome se radi.
  • Novak

    09.01.2013 00:45
    @Tea
    Udaj se za mene! :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti