Grad plaća otpremnine za prekomerno zaposlene u "Zelenilu"

Polovinom ovog meseca trebalo bi da se završi sistematizacija radnih mesta u "Gradskom zelenilu" prema kojoj bi, od 80 radnika sa visokom stručnom spremom, njih 30-ak bili proglašeni za tehnološki višak.
Polovinom ovog meseca trebalo bi da se završi sistematizacija radnih mesta u "Gradskom zelenilu" prema kojoj bi, od 80 radnika sa visokom stručnom spremom, njih 30-ak bili proglašeni za tehnološki višak.

Direktor ovog preduzeća Milana Novaković kaže za Radio 021 da je prethodna vlast prekomerno zapošljavala visokoobrazovane, pa će tako za njih iz gradskog budžeta morati da budu obezbeđene otpremnine.

"Oni koji su bili zaposleni na određeno su već otpušteni, ali problem imamo sa onima koji imaju visoku stručnu spremu i zaposleni su za stalno. Njih je 80, što je zaista previše, posebno jer nama fale fizički radnici, zbog čega smo i zatražili od osnivača pare za otpremnine", kaže Novaković.

U "Zelenilu" je trenutno zaposleno 419 radnika, a od tog broja njih 131 zaposlen je u jednom danu - 1. septembra prošle godine, kada je bilo izvesno da će na lokalnom nivou naprednjačka koalicija doći na celo Novog Sada.

Poslednjeg dana 2011. godine iz "Zelenila" je otišlo 49 radnika i Grad je tada za njihove otpremnine obezbedio čak 50 miliona dinara. Novaković procenjuje da će za raskide ugovora za ovogodišnji talas otpuštenih biti izdvojeno 15 miliona. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • aca

    15.01.2013 12:26
    Bahato
    Samo bahato, samo to zna DS ili cije je vec bilo Zelenilo u prosloj vlasti. Za jedan dan zpaosleno 131 osoba, posle toga sam skoro oslepeo. Eto kakvi su oni, ma iz skupstine ih treba proterati unistili sve.
  • Renegade

    11.01.2013 09:21
    Struka
    Prethodno rukovodstvo, celnici DS i LSV jednostavno su preterali u zaposljavanju svojih clanova,rodjaka,prijatelja u toj meri da sada je evidentno da se u istoriji Novog Sada nije toliko zaposljavalo.Problem je sto su oni to radili neselektivno i neplanski, ne vodeci racuna da kada vec zaposljavaju svoje ljude to cine sa merom i vodeci racuna o struci.Setimo se samo primera izmisljanja zanimanja za nekvalifikovane ljude tipa fejsbucar i slicno.
  • Ćevara

    11.01.2013 07:45
    Grad plaća...
    Kako smo mi čudna drzava ?!?
    Kada će jednom odgovarati taj što ih je primio a nije smeo, što im on sad ne plaća otpremnine (iz zatvora)? Zašto grad da im plaća otpremnine?
    Pa ja da sam odvrnuo sijalicu se gradske bandere uz krivičnu prijavu bi me sproveli kod istraznog sudije, u momentu!
    Kakvo smo mi trulo duštvo u celini!
    Ma kandidovaću se i ja na neku funkciju, a kad ja sednem u fotelju samo u mom delu grada će sijati bandere, gradski autobusi će ići samo mojom ulicom, samo u mojoj ulici će grejati toplana i raditi vrtić!
    A vi ostali će te da čekate nove izbore da vam svane !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti