U nedelju na Trgu doček Srpske nove godine

Grad Novi Sad će, prvi put u novijoj istoriji, na centralnom gradskom trgu organizovati doček Nove godine po julijanskom kalendaru, u narodu poznatije kao Srpska nova godina.

Grad Novi Sad će, prvi put u novijoj istoriji, na centralnom gradskom trgu organizovati doček Nove godine po julijanskom kalendaru, u narodu poznatije kao Srpska nova godina.

Kako je izjavio pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković, na gradskom trgu će biti priređen raznolik muzički program.

- Odlučili smo da, prvi put u novijoj istoriji, organizujemo doček Nove godine po julijanskom kalendaru, a opredelili smo se da izvođači budu iz Novog Sada i da budu zastupljene različite vrste muzike - od izvornog pevanja do roka - rekao je Stojković.

Na centralnom gradskom trgu u nedelju veče, 13. januara, nastupiće grupe "Garavi sokak", "Amajlija", "Apsolutno romantično" i "Mladost", kao i muška pevačka grupa "Zvuci s kamena" i ženska pevačka grupa "Rođenice".

"Svi se odrekli honorara"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tvrdi da su se firme koje su dobile posao ozvučenja i specijalnih efekata za spektakl odrekle honorara.

"Izuzetno mi je drago što ćemo prvi put posle dugo vremena organizovati i doček pravoslavne Nove godine. Posebno mi je drago što su novosadski uspešni muzičari, kao i firme "Audio konstruktor" i "Šime - specijalni efekti", prihvatili da bez nadoknade prirede odličan program svojim sugrađanima, ali i svim gostima koji nam tim povodom dođu", kaže Vučević.

Muzičari, koji su se, kako je rečeno, takođe odrekli honorara, kažu da će atmosfera biti prijateljska. "Mislim da će atmosfera biti emotivna i svečana i komšijska jer se mi svi poznajemo od malih nogu, i te noći Novi Sad će biti na ti sa samim sobom. Sviraćemo za džabe ali ne zabadava, već će nam svima biti puno srce - istakao je Bane Krstić iz "Garavog sokaka".

Komentari 138

  • 14.01.2013 23:23
    "Niko nema što Srbin imade Srbi slave a fukare se kao gade mrš u Ustašiju ako vam se Severna Srbija ne sviđa !"

    Hoces ti da me oteras, dreku skoreli?
    Sto je to "ustasija", jel te to babo koljac naucio?
  • Obilić

    14.01.2013 17:51
    Niko nema što Srbin imade
    Niko nema što Srbin imade Srbi slave a fukare se kao gade mrš u Ustašiju ako vam se Severna Srbija ne sviđa !
  • comi

    13.01.2013 17:01
    kad sta
    da li se zna kada ko nastupa?ja nigde ne mogu da nadjem program...hvala na odgovoru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti