Sindikat: Prosvetnoj inspektorki rade o glavi

Gradonačelnik Miloš Vučević juče je ponovo odložio sastanak s predstavnicima Sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", koji protestuju zbog najavljene smene načelnice Prosvetne inspekcije Ljubice Srđanov, objasnivši im da nema vremena za njih.
Gradonačelnik Miloš Vučević juče je ponovo odložio sastanak s predstavnicima Sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", koji protestuju zbog najavljene smene načelnice Prosvetne inspekcije Ljubice Srđanov, objasnivši im da nema vremena za njih.

Predsednik "Nezavisnosti" Tomislav Živanović kaže da je ova smena "puka osveta" zato što je Srđanova krajem prošle godine otkrila ozbiljne nepravilnosti u Tehničkoj školi "Pavle Savić" i zatražila odgovornost direktorke Vesne Bursać.

"Zločinac treba da bude kažnjen što je načinio zločin, a ne onaj ko je otkrio i ukazao na to. Ljubica je otkrila malverzaciju s diplomama u Tehničkoj školi "Pavle Savić" i otad joj gradske i pokrajinske vlasti zadužene za obrazovanje rade o glavi. Imamo crno na belo da je bivši zamenik načelnika Gradske uprave za obrazovanje Đorđe Pisarov potpisao zabranu sprovođenja kaznenih mera koje je tom prilikom Ljubica donela. Ako to nije dovoljan dokaz, ja ne znam šta je", kaže Živanović.

Podsetimo, inspekcija je utvrdila da je direktorka srednje Tehničke škole "Pavle Savić" Vesna Bursać u prethodne četiri godine učenicima smera scenski maskeri i vlasuljarstvo izdala oko 20 nevažećih diploma. Kada je zatražena njena odgovornost, usledila je hajka na načelnicu Srđanov, te zabrana mera koje je donela.

Prema pisanju Novosti, sporna je bila novčana kazna koju bi škola trebalo da plati zbog malverzacija s diplomama, jer bi ona išla iz budžeta grada, što nije odgovaralo gradskim čelnicima.

  • DekiNS

    13.01.2013 10:05
    за особу која мисли да лупетам
    Ускоро ће стићи сузе и особи коју покушаваш да одбраниш...
  • prosvetar

    12.01.2013 15:02
    kriv je moj otac
    Ko je u inspekciju primio profesorku-krupijea? Ona je primljena u vreme koalicije DS-SPS.I sad se demokrate nešto ustalasale.
  • Odgovor DekiNSu

    11.01.2013 07:19
    ...jao kako lupas
    Ljubica srdjanov stitila direktorku u Kamenici? Ocito nisi nista pametno radio u toj skoli ili si cuo poluistine, pa ne mozes biti informisan koliko inpektorka radi toj direktorki o glavi.Koliko je napada i usporava, od kako je postavljena i krenula da krci put u mulju u kom se nasla zbvog nemara svojih prethodnika,
    Lepo neko rece, LJubicu stizu tudje suze.Ujutro kaze jedno, kro sat vremena te zove i vristi ti drugo, a na kraju dana prica peto, Jak strucnjak, pardon strucnjakinja, nema kud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti