Vučević: Novi Sad će obeležiti 1. februar

Novi Sad će prigodno obeležiti Dan grada, 1. februar, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević.
Novi Sad će obeležiti Dan grada, 1. februar, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević, dodavši da će tog dana biti organizovana svečana akademija, ali i celodnevni prigodan program.

Vučević je rekao da je rano da se priča o detaljima proslave. "Ono što je interesantno jeste da imamo brojne najave gostiju iz inostranstva koji će tog dana posetiti Novi Sad", rekao je Vučević.

Novi Sad taj datum obeležava kao Dan grada u znak sećanja na 1. februar 1748. godine kada je, ukazom austrougarske carice Marije Terezije, dobio status slobodnog kraljevskog grada, a ustanovljeno je i ime grada - Neoplanta, koji su Srbi zvali Novi Sad. Grad je, zahvaljujući privilegijama i ekonomskim povlasticama, počeo ubrzano da se razvija.

  • aca

    15.01.2013 12:20
    I treba
    To mora da se obiljezi, svaki grad to ako ima mora proslaviti. Moraju se vratiti neke vrednosti i da se ne zaborave bitni datumi.
  • novosadjan

    11.01.2013 20:41
    jel pitao velikog popu da li sme to da organizuje
  • Pitam

    11.01.2013 20:01
    se pitam
    da li je 1. februarradni ili neradni dan ????!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti