U Maksima Gorkog pronađena ispečena mačka

Pečenu mačku pronašli su juče građani ispred zgrade u Ulici Maksima Gorkog 1.

Pečenu mačku pronašli su juče građani ispred zgrade u Ulici Maksima Gorkog 1.

Beživotno telo mačke nalazilo se na zelenoj poršini i bilo je bez krzna. Zadnji deo tela životinje je delimično ugljenisan.

U Udruženju za zaštitu životinja Vojvodine kažu da je u poslednjih nekoliko meseci sve više slučajeva u kojima su životinje osakaćene i brutalno ubijene. -

U vreme praznika deca su bacala petarde na pse i mačke i tako ih povređivala. Ne znam na koji način je mačka ubijena, ali moja pretpostavka je da su je mučili petardama. U svakom slučaju bi trebalo da se stane na put ovakvim mučenjima životinja, a ko god da je to uradio ima ozibljan psihološki poremećaj - kaže predsednica Udruženja dr Slavica Keco.

Podsećamo da su pred kraj godine Futožani našli obešenog psa u zapuštenom delu tog mesta. Jedan od očevidaca kazao je da su građani tamo naišli i na mačku sa ekserima zabijenim u oči i na šest ubijenih kučića.

Za mučenje i ubistvo životinja predviđene su kazne od 5.000 dinara do nekoliko meseci zatvora.

  • @bosanac - mačketina

    23.01.2013 14:21
    "ma beži bre mačketine i kerove drže u stanu to su za mene debili, još deca u blizinu tu se jede spava dlake lete beži bre, mačka i pašče je za dvorište ne za kuću ili stan !!!!"


    A Bosanci su za Bosnu, ne za Vojvodinu ili Novi Sad!


  • Zgrozena!!!

    21.01.2013 12:29
    !!!
    Danas sam na uglu Železničke i Maksima Gorkog videla isto ovo. Zaista ne znam o čemu se konkretno radi ali je prizor stravičan i pošto se ovakva stvar već desila trebalo bi je podobnije ispitati jer ako je bilo ko u stanju da na ovakav način ubije drugo živo biće i ostane nekažnjen to je zaista poražavajuće za sve nas.
  • 14.01.2013 00:39
    mala kazna
    ne mogu da verujem! kazna za zloostavljanje zivotinja je SAMO 5000 DINARA! MA BRE TERAJTE SE U PICKU MATERINU VI POLITICARI I OSTALE BUDALE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti