U ponedeljak rade dežurni vrtići, parking se ne naplaćuje

Preporuku Vlade Srbije da 14. januar bude neradan dan zbog proslave Nove godine po julijanskom kalenedaru trebalo bi dosledno da sprovedu samo državni organi, izjavio je državi sektretar u Ministarstvu rada Zoran Martinović.

Preporuku Vlade Srbije da 14. januar bude neradan dan zbog proslave Nove godine po julijanskom kalenedaru trebalo bi dosledno da sprovedu samo državni organi, izjavio je državi sektretar u Ministarstvu rada Zoran Martinović.

On je rekao da lokalne samouprave i poslodavci nisu dužni da dosledno sprovode zaključak Vlade s obzirom na to da je dat u formi preporuke, dodajući da će svakako postojati opasnost da se zaključak protumači na način na koji Vlada nije želela.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je da će ponedeljak, 14. januar biti neradni dan za gradske uprave i svu administraciju koja je pod ingerencijom gradonačelnika. - Svako javno i javno-komunalno preduzeće i ustanove čiji je osnivač grad doneće odluku za sebe - rekao je Vučević.

On je dodao da pretpostavlja da će sva preduzeća i ustanove u gradu pratiti tu odluku. - Zaključak Vlade Srbije je takav da je to preporuka. Mi smo sledili tu preporuku i što se tiče lokalne samouprave doneta je odluka da je 14. januar neradni dan - kazao je Vučević.

Rade dežurni vrtići

"Radosno detinjstvo" je saopštilo da će dežurni vrtići u ponedeljak ipak raditi i da važi raspored kao za vreme zimskog raspusta.

Lekari opšte medicine dežuraće od 7 do 20 časova u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka 19, dok će pedijatri 24 sata raditi u Rumenačkoj 102. Ekipe kućnog lečenja dežuraće od 7 do 20 časova, a patronažna služba posećivaće pacijente od 7 do 13.30. Kol centar neće raditi.

Autobusi GSP-a saobraćaju po redu vožnje za subotu.

"Parking servis" u ponedeljak neće naplaćivati parkiranje, a biće dežurna "Pauk služba".

Pošte rade redovno, osim onih koje se nalaze u šalter salama pojedinih ustanova i koje će biti otvorene u skladu sa radnim vremenom tih ustanova.

Šalteri Elektrovojvodine radiće od  7 do 12 časova.

Šalteri Informatike biće otvoreni od 8 do 13 sati, ali neće raditi blagajne u Bazaru i u Dušana Vasiljeva 8.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine neće raditi u ponedeljak, ali će mobilna ekipa prikupljati krv na terenu u Inđiji.

  • 13.01.2013 21:20
    vremeplov
    Jos jedna nebuloza vezano za ovo neckanje da li ce vrtic raditi ili nece:

    Kako su mislili da roditelji najave da ce dijete koje nije dolazilo preko praznika u ponedeljak doci, kad je receno da vrtic ne radi i tek u petak preinaceno da dezura, a najave moraju da se obave najkasnije dan ranije do 9 AM. Inace, za one koji ne znaju nenajavljeno dijete vaspitacice po naredjenju treba da vrate, ili da i one i mi dobijemo po usima od nadredjenih.

    Vremeplov jos nismo nabavili i licno smo za sutra izvisili zbog ovoga.
  • Miodrag

    13.01.2013 19:51
    Radosno detinjstvo
    Hvala redakciji.

    Mada, dok sam prethodnih dana (cetvrtak, petak)vodio dete u Guliver, na vratima vrtica je pisalo da 14.01.2013. godine vrtic nece raditi.

    Pozdrav
  • Redakcija

    13.01.2013 18:37
    za miodraga
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Servisne-informacije/Dezurni-vrtici-tokom-zimskog-raspusta.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti