Rašeta demantovala sama sebe

Na vanrednoj konferenciji za medije Demokratske stranke, sazvanoj nakon što je Radio 021 otkrio nepravilnosti u poslovanju Gradskog zelenila, bivša direktorka ovog preduzeća Nataša Rašeta demantovala je sama sebe objašnjavajući koliko je novca utrošeno u izgradnju kućice za dojilje u Limanskom parku.
Na vanrednoj konferenciji za medije Demokratske stranke, sazvanoj nakon što je Radio 021 otkrio nepravilnosti u poslovanju Gradskog zelenila, bivša direktorka ovog preduzeća Nataša Rašeta demantovala je sama sebe objašnjavajući koliko je novca utrošeno u izgradnju kućice za dojilje u Limanskom parku.

Ona je svojevremeno na otvaranju kućice navela da je naročito ponosna na činjenicu da je u potpunosti izrađena u radionici Zelenila, a da je materijal koštao između 350 i 400 hiljada dinara.

"Trošak izrade je isključivo trošak materijala, i to iznosi između 350 i 400.000 dinara. Ta građa je dosta skupa, jer je kvalitetna i u nju je utrošeno dosta drveta", rekla je proletos bivša direktorka "Zelenila".

Od 400.000 došlo do 120.000 dinara?

Međutim, na prošlonedeljnoj konferenciji za novinare, Rašeta je navela da je izjava koju je dala prilikom svečanog otvaranja "nesmotreno preneta", tvrdeći da je za izradu kućice za dojenje utrošeno 120.000 dinara.

"Ja sam rekla da Gradsko zelenilo donira kućicu i da je ona izrađena u stolarskoj radionici preduzeća. Kućica bi toliko koštala da su se svi troškovi uračunali u cenu, ali mi smo na nabavku materijala potrošili negde oko 120.000 dinara, možda malo više, nemojte me držati za reč", navodi Rašeta.

Prema informacijama koje je 021 dobio na stovarištima širom Srbije, cena čamovine iznosi 140 do 160 evra po kubnom metru, u zavisnosti od toga da li su u pitanju daske ili grede. Na kućice za dojenje u Limanskom parku i na Štrandu utrošeno je oko kubik i po drveta. (V.Kešelj)

  • Ruzica

    15.01.2013 11:37
    Da saberemo tri plus tri, znaci em je imala veliku platu, em je uzela otpremninu em se ugradila u cenu kucica za dojilje. Malo li je?! Za osudu svakako.
  • CUK

    15.01.2013 09:59
    Koje razbacivanje sa parama, ciframa, Raseti kao da je svejedno jel nesto kosta sto ili cetristo hiljada dinara. Drago mi je sto je radio 021 imao hrabrosti da ovo otkrije a mogu misliti koliko jos ima stvari za koje se ne zna.
  • daca

    15.01.2013 08:38
    šta je kubik drveta?
    Šta zna Rašeta šta je kubik drveta, ali nula više na računu, e to je već nešto! U to se razumeju svi naši vajni političari!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti