Spasioci sa Štranda još uvek bez honorara

Spasioci koji su tokom leta radili na Štrandu još uvek nisu primili honorare za avgust i septembar.
Spasioci koji su tokom leta radili na Štrandu još uvek nisu primili honorare za avgust i septembar.

Kako tvrdi predsednik Udruženja spasilaca na vodi Vojvodine Goran Radivojević, zbog kašnjenja u isplati postoji mogućnost da se Spasilačka služba rasformira, što bi moglo da ugrozi ovogodišnju letnju sezonu. "Ne prihvatamo da budemo koletaralna šteta u aferi povodom navodnih malverzacija sa isplatama honorara preko studentskih zadruga", kaže Radivojević.

Iz Zelenila su saopštili da su spasioci tokom 2012. godine bili angažovani preko Studentske zadruge "Koral union" i da je preduzeće toj zadruzi samo tokom prošle godine isplatilo više od 60 miliona dinara.

"Nama je čudno kako je od 60 miliona dinara ta studentska zadruga propustila da isplati honorare Spaslačkoj službi. U toku je provera svih isplata koja su išle posredstvom 'Koral uniona', a poslovi sa tom studentskom zadrugom su, između ostalog, predmet policijske istrage", saopšteno je iz "Zelenila".

U studentskoj zadruzi "Koral union" potvrdili su navode da im je "Zelenilo" isplatilo 60 miliona dinara u toku 2012. godine, ali i dodali da im ovo gradsko preduzeće "nije isplatilo još jedan račun", preko kog je trebalo da budu plaćeni spasioci. U "Zelenilu" odgovaraju da ova studentska zadruga neće dobiti ni dinar od preduzeća dok god traje istraga poslovanja, u kojoj se istražuju i fakture za "Koral union".

  • mima

    18.01.2013 08:21
    Velika greška
    Malo je ukrasa ostalo u našem gradu koji su zadržali svoju lepotu u ovim mračnim vremenima. Nekako smo svi mi koji odlazimo na Štrand ceo život bežali u ovu oazu i sklanjali se tokom leta od svega onoga što nas svaki dan spopada sa raznih strana, dok smo zime doživljavali kao međuvreme do sledećeg leta i Štranda. Videti da tamo sve funkcioniše i da tamo ne ličimo na "tipične" Srbe bila je uteha. Spasioci su bili simbol uređenog i dobro organizovanog sistema i to je davalo tokom boravka na Štrandu prijatan osećaj ušuškanosti i zaštićenosti čega smo željni. I sada čujemo da su baš oni izigrani i prevareni i da njihov trud tokom leta ne cenimo i ne vrednujemo. Baš lepo! Svaka čast, Srbijo!
  • 16.01.2013 10:35
    anonimus
    I sta sad?Nikom nista?
    Ma,ko su ti koji su u ovom gradu,Vojvodini i Srbiji nadlezni da resavaju ovakve svinjarije?Kolike plate su dobili od avgusta prosle godine za nerad?Hocemo da se javno kazu imena,da svi odgovaraju,a i da vrate nezasluzene plate!ODMAH!!!
  • -

    15.01.2013 21:05
    -
    a koja agencija je delila pare za ciscenje snega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti