U Stambenoj agenciji plate primaju, a stanove ne grade

Stambena agencija Novog Sada ni ove godine neće izgraditi nijedan stan za socijalno ugrožene, iako joj je to jedina namena.
Stambena agencija Novog Sada ni ove godine neće izgraditi nijedan stan za socijalno ugrožene, iako joj je to jedina namena.

Većinu novca će potrošiti na plate zaposlenih, putovanja, reprezentaciju, pa čak i na kupovinu službenog automobila.

Otkad je Agencija preuzela poslove ugašenog Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, skoro da uopšte nije gradila socijalne stanove. Dugo je najavljivana gradnja zgrade u Kisačkoj 55, ali se nije stiglo ni do izrade glavnog projekta.

U Agenciji su predviđeni budžetski prihodi od 35 miliona dinara, ali je svega 6,7 miliona namenjeno za gradnju, uglavnom samo za izradu projekata. Od planiranih 35 miliona, trećina će otići na plate zaposlenih, koji u proseku primaju oko 100.000 dinara mesečno. Trenutno u Stambenoj agenciji radi šestoro ljudi, ali je planirano zapošljavanje još četvoro radnika, a u računicu za ovu godinu uračunato je i povećanje plata, u skladu sa stopom inflacije.

Agencija je ove godine namenila i 1,7 miliona dinara za kupovinu novog automobila, pored 300.000 dinara, koliko je određeno za redovno održavanje voznog parka.

Novac, koji bi trebalo da ide na izgradnju stanova za sirotinju otići će i na službena putovanja i ručkove – za putovanja je namenjeno 550.000 dinara, za troškove advokata 600.000, za restorane 200.000, za seminare za zaposlene 120.000 i još dodatnih 80.000 za ostalu reprezentaciju.

  • NIJE VAŽNO

    12.02.2013 07:38
    STAMBENA AGENCIJA-ČIJA
    Stanbena agencija uopšte ne treba da postoji,ona je nekad bila fond za solidarnu stambenu izgradnju,a šta je sad,zar svi mi zaposleni nismo izdvajali za taj fond i ko je dobio te stanove/nekad/ U upravi za urbanizami stambene poslove postoji odeljenje koje se samo bavi stambenim pitanjima zar ona nebi mogla da radi poslove koje sad navodno radi stambena agencija a i sedište im je isto u Radničkoj 2 a koliko vidim proširili su se od 1 kancelarije još u dve i sa još više novozaposlenih i dokle tako Gradski Oci pa šta stanbena agencija i čijim parama gradi i radi.
  • Neša-NS

    06.02.2013 21:27
    VUČEVIĆU AKO BOGA ZNAŠ REAGUJ
    Vučeviću naredi pod hitno ukidanje i raspuštanje ove parazitske agencije koja nam preti tužbama ako ne platimo tri rate,prokleti bili gde ćeim duša u ova teška vremena.Grade Novi Sade koje koristi imaš od ovih parazita?Ukidajte ovu bruku!
  • Ozren

    17.01.2013 10:14
    Super je
    Šta je tu problem tako funkcioniše većina javnih preduzeća u Srbiji. To je tako normalno, da je drugačije ne bi valjalo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti