Tomanova-Makanova: Prava manjina u Vojvodini veća nego u EU

Potpredsednica Skupštine Vojvodine Ana Tomanova-Makanova izjavila je danas da visok nivo manjinskih prava u Vojvodini nije "politička dogma", već "realan život".
Potpredsednica Skupštine Vojvodine Ana Tomanova-Makanova izjavila je danas da visok nivo manjinskih prava u Vojvodini nije "politička dogma", već "realan život".

"Taj nivo prava koji je regulisan zakonom je na zavidnom nivou, čak i u odnosu na većinu evropskih država", kazala je Tomanova-Makanova u razgovoru sa ambasadorom Kanade u Srbiji Romanom Vaščukom.

Dodala je da se u Vojvodini neguje tradicija i jezik nacionalnih zajednica.

Ambasador Vaščuk ocenio je da između Kanade i Vojvodine postoje veze građana koje su dobar preduslov za dalji razvoj kulturnih i ekonomskih veza.

"Vojvodina je mala evropska Kanada, regija opšte migracije etničkih grupa koje veoma dobro funkcionišu zajedno", istakao je Vaščuk. Ocenio je da bi multikulturalnost i šarolikost Vojvodine trebalo da se još više promovišu u regionu kao svojevrstan "brend".

Vaščuk je rekao da su kanadski investitori veoma zadovoljni poslovnom klimom u Vojvodini, ali ponekad postoji problem sa neusklađenošću lokalnih, pokrajinskih i republičkih vlasti, odnosno načinom tumačenja zakona, kao i sa "preteranom politizacijom javnog sektora".

  • G

    17.01.2013 11:52
    @Anonimus - navedite koja su prava Albanaca ugrožena u Vojvodini i kada.
  • 17.01.2013 10:58
    @G
    Jedno kršenje zakona ne amnestira drugo. Ako Srbi nisu bezbedni na Kosovu, to ne opravdava ugrožavanje prava Albanaca u Vojvodini.
  • DekiNS

    17.01.2013 10:42
    Scotch Bonnet
    Како мислиш у порасту? Па зар се ЛСВ и ДС није распао?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti