Počinju studentske prakse u javnim preduzećima

Oko 40 studenata završne godine osnovnih studija Univerziteta u Novom Sadu biće u prilici da obavi profesionalnu praksu u jednom od javnih gradskih preduzeća.
Oko 40 studenata završne godine osnovnih studija Univerziteta u Novom Sadu biće u prilici da obavi profesionalnu praksu u jednom od javnih gradskih preduzeća.

Program će biti realizovan tokom ove godine, a praksa koju će izabrani kandidati obavljati u javnim i javno komunalnim preduzećima traje šest meseci.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković rekao je, na potpisivanju ugovora sa predstavnicima Grada, da će ova saradnja omogućiti usavršavanje širokom krugu studenata i da neće biti ograničena samo na pravnike i ekonomiste kao što je to bio slučaj do sada.

"Mi želimo da obezbedimo jednu takvu priču i studentima drugih struka. Zato je veoma važno da kada se ostvaruje saradnja univerziteta i lokalne samouprave u to budu uključena javna i javno komunalna preduzeća zbog raznovrsnosti poslova kojima se ona bave", izjavio je Vesković.

On je dodao da će tačan broj polaznika praksi biti poznat u narednom periodu, kada se utvrdi koliko će svako preduzeće moći da obezbedi mesta za studente. Do sada su studenti UNS mogli da idu na praksu u Vladi Vojvodine, institucijama Univerziteta i u NIS-u. (V. K.)

  • aleksa

    19.01.2013 22:31
    to
    bravo, to nam treba. Jer svuda traze iskustvo posle faxa, a mi kao crne ovce, pa onda leti u konobare i sankere.
  • Miki

    19.01.2013 00:01
    Ovo je prava stvar. Studentima je neophodna praksa i nadam se da ce im ovo pomoci prilikom zaposljavanja. Cestitke gradonacelniku Vucevicu.
  • jovan

    18.01.2013 15:48
    bravo odlican potez, na taj nacin ce studenti steci potrebno iskustvo, a i obogatiti svoj cv i tako povecati sanse za saposljavanje. Sve pohvale gradskoj vlasti na ovom potezu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti