Vrebalovu upućene telefonske pretnje

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov izjavio je da je dobio anonimne pretnje telefonom i dodao da se ne plaši jer to nije "ni prvi ni poslednji put" u njegovoj političkoj karijeri.
Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov izjavio je da je dobio anonimne pretnje telefonom i dodao da se ne plaši jer to nije "ni prvi ni poslednji put" u njegovoj političkoj karijeri.

Vrebalov je u emisiji Radio-televizije Vojvodine ispričao da je rano jutros primio više poziva na mobilni telefon i naveo da su ga nepoznate osobe pitale da li je "Srbin ili Bugarin ili nešto treće", kao i da su pretili njegovoj porodici, a ne samo njemu. Prema njegovim rečima, pretnje su usledile nakon što je osudio paljenje vojvođanske zastave i rekao da je "teško zamisliti veće izdajnike svoje otadžbine od onih koji pozivaju na nasilje i na devedesete godine prošlog veka, kao što to rade takozvani (SNP) Naši".

Vrebalov je rekao da mu nije prijatno što je dobio pretnje, ali da se ne plaši, pošto je i ranije u različitim situacijama bio meta onih koji prete. "Nazovimo to rizikom profesije, tako to izgleda kada se bavite politikom u Srbiji i kada ste spremni da jasno i glasno osudite one koji pozivaju na nasilje", rekao je Vrebalov.

Prema njegovim rečima, na delu je pokušaj "satanizacije" Vojvodine, njenih simbola i institucija. On je pozvao nadležne organe da konačno reaguju na pozive na linč neistomišljenika, jer "što se više to bude odlagalo, ekstremisti će sve više dobijati krila". "Vreme je da se podsetimo devedesetih godina (prošlog veka), kada slične nacionalističke grupe nismo ozbiljno shvatali pa smo videli kako smo prošli. Pametan čovek se uči na tuđim greškama, a budala na svojim", poručio je Vrebalov.

  • aleksa

    19.01.2013 22:21
    paznja
    Hoce covek malo da izadje iz senke, hoce malo medijskog prostora, treba mu neka izjava pustite ga.
  • Miki

    19.01.2013 00:03
    Ma smesno. Napravite intervju medju gradjanima, bas me zanima koliko njih je culo za njega.
  • Samanta

    18.01.2013 21:05
    Ponestalo mu medijske reputacije, pa ajde da je podigne, cime se sve ljudi bave, boze dragi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti