Zelenilo će isplatiti spasioce

Spasioci koji su tokom letnje sezone brinili o bezbednosti posetilaca na Štrandu trebalo bi da dobiju zaostala dva honorara za avgust i septembar, čim na račun Zelenila stigne prvi novac.

Spasioci koji su tokom letnje sezone brinili o bezbednosti posetilaca na Štrandu trebalo bi da dobiju zaostala dva honorara za avgust i septembar, čim na račun Zelenila stigne prvi novac.

- To se očekuje za koji dan - kaže savetnik direktora Ivan Nožinić. Kako je naveo, spasiocima nedostaje honorar i po, jer su deo za avgust primili ranije.

Prema rečima Nožinića, spasoci su ove nedelje imali sastanak u Zelenilu, koje je ih je bilo angažovalo posredstvom studentske zadruge "Koral union". - I ranije smo razgovarali sa spasiocima o ovom problemu, jer njihova potraživanja Zelenilo ne osporava - kaže Nožinić. "Međutim, preduzeće je tokom 2012. godine uplatilo studentskoj zadruzi "Koral union" oko 60 miliona dinara za sezonske radnike u koje spadaju i spasioci, pa je Zelenilu "čudno" što od tog iznosa oni nisu izmireni".

Predsednik Udruženja spasilaca na vodi Vojvodine Goran Radivojević je ponovio da postoji mogućnost da letnja sezona bude ugoržena, jer spasioci neće da brinu o bezbednost posetilaca na Štrandu u uslovima kada se honorari ne isplaćuju na vreme.

  • Inace?

    21.01.2013 22:38
    Ja sam dobro...
    Ta tri jadnika sto cuvaju klizaliste se smrzavaju 8 sati, treba im makar topli obrok obezbediti, nesto su mi propali u faci...
  • mile dedakovic

    20.01.2013 17:36
    prvo gospodo ne duguje se samo spasiocima nego i ostalim radnicima koji su radili preko studenske zadruge. drugo od kad je na vlasti sns u zelenilu zaposlena su tri radnika obezbedjenja na strandu da obezbedjuju babe i dede na klizalistu koji dovode decu u zimskoj sezoni a ta radna mesta su prvi put uvedena. Oni su drugari od sina upravnika Stranda koji nije dolazio na posao 3 godine i usko je povezan sa obracunom sati preko student zadruge.Javasluk kakav nije vidjen nikad na Strandu
  • Goran

    20.01.2013 12:58
    Bravo
    Bravo Gorane, Bravo Pedja...

    Svaka cast!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti