Na narednoj Skupštini grada o ugovoru s ATP Vojvodina

Pravna komisija za ispitivanje ugovora o izgradnji nove autobuske stanice u Novom Sadu između Grada i ATP Vojvodina dala je svoje mišljenje i ono će se naći pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada, izjavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević.

Pravna komisija za ispitivanje ugovora o izgradnji nove autobuske stanice u Novom Sadu između Grada i ATP Vojvodina dala je svoje mišljenje i ono će se naći pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada, izjavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević.

Vučević je za Radio B92 rekao da će, ukoliko Skupština prihvati izveštaj komisije, Grad na osnovu njega stupiti u kontakt sa ATP Vojvodina ili će pokrenuti nove sudske sporove. "Mišljenje komisije nije obavezujuće i ostaje da se vidi da li će ga Skupština grada prihvatiti ili ne. Mišljenje je završeno i očekujem da se odbrnici na prvoj narednoj sednici o tome opredele", rekao je Vučević.

Uz podsećanje da je Grad formirao pravnu komisiju koja će dati mišljenje o spornom ugovoru, Vučević je rekao da njen zadatak nije da se bavi i samom privatizacijom ATP Vojvodina. "Mi raspravljamo o ugovoru o izgradnji nove autobuske stanice i vodimo sudske sporove o tome da li je Grad ispunio svoje ugovorne obaveze prema ATP Vojvodina. To je jedan od najvećih problema za grad Novi Sad jer nisu mala potraživanja prema gradu i postoji opasnost da, ako izgubimo taj sudski spor, dramatično ugrozimo finansijsku stabilnost u gradu", kazao je Vučević.

Govoreći o vremenu kada su ugovor 2006. potpisali tadašnji predstavnici vlasti na čelu sa gradonačelnicom Majom Gojković, Vučević je ocenio da prethodna vlast nije uradila ništa nezakonito. "Njima se implicira učešće oko zaključivanja ugovora. Ni najmanje me to ne tangira, jer ako je neko nešto uradio što nije smeo za to treba i da odgovara, mada mislim da ništa nisu uradili nezakonito, jer da jesu odavno bi odgovarali", rekao je Vučević.

Novosadski Privredni sud doneo je maja 2012. godine odluku da je Grad Novi Sad dužan da sa oko 1,3 milijardi dinara obešteti ATP Vojvodina u sporu oko izgradnje nove međumesne autobuske stanice. Sud je ocenio da Grad nije ispoštovao tadašnji Generalni plan, kojim je predviđeno da sadašnja Međumesna autobuska stanica treba da postane prigradska, a da se nova izgradi na placu ATP Vojvodina. Gradsko javno pravobranilaštvo žalilo se na ovu presudu Privrednom apelacionom sudu u Beogradu.

Javno pravobranilaštvo je tada podsetilo da je nekadašnji Trgovinski sud u Novom Sadu aprila 2009. odbio tužbeni zahtev ATP Vojvodina za naknadu štete. U ovom slučaju konačnu odluku po osnovu vanrednih pravnih lekova doneće Vrhovni kasacioni sud Srbije.

  • SRBA

    22.01.2013 14:01
    Svi u red koji su se ovajdili preko stanice i onda kazne po zasluzi, najmanje krivi da biraju zatvor po volji.
  • Steva

    22.01.2013 14:00
    Vucevic se do sad pokazao kao sposoban gradonacelnik i nema sumlje da ce on i ovu situaciju oko autobuske stanice resiti.
  • bata raca

    22.01.2013 11:42
    Ha ha ha, Seka i bata
    Maja Gojkovic da plati.Prodala je dusu pa joj prodaja njenih stanova nece tesko pasti.Vucicu nepadaj sa Majom na ovom ispitu poverenja gradjana.Ustvari, padas sigurno zato sto ste isti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti