Vučić na obeležavanju godišnjice Novosadske racije

Današnjem programu obeležavanja godišnjice Novosadske racije prisustvovaće i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, saopštili su predstavnici Odbora za obeležavanje.
Današnjem programu obeležavanja godišnjice Novosadske racije prisustvovaće i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, saopštili su predstavnici Odbora za obeležavanje.

Predsednik tog odbora Miroslav Ilić rekao je na konferenciji za novinare da će program početi u podne na Keju žrtava racije, a u 14 sati na kupalištu "Štrand" biće otkrivena i spomen-ploča žrtvama racije ubijenim na tom mestu. "Ovaj događaj će svojim prisustvom uveličati Aleksandar Vučić i potpredsednik Vlade Mađarske Tibor Navračič, kao i amasadori Izraela Jozef Levi i Mađarske Oskar Nikovic", rekao je Miroslav Ilić.

Predstavnik Srpske pravoslavne crkve u Novom Sadu Vladan Simić izrazio je zadovoljstvo što se ponovo "zajedničkim pristupom i srodnim stavovima" obeležava godišnjica Novosadske racije. On se zahvalio gradonačelniku Milošu Vučeviću što je organizacija tog događaja poverena Eparhiji bačkoj "kao najzaslužnijem čuvaru sećanja na žrtve Racije".

Predsednik Jevrejske opštine Goran Levi rekao je da je veoma važno da sećanje na stradale sugrađane bude ispred politike. "Obeležavanje Novosadske racije služi da upozori na to šta se desilo pre 71 godinu i šta može da se desi nedužnim građanima. Jedino nam je stalno podsećanje na to, garancija da se najveće stradanje u istoriji Novog Sada više nikada neće ponoviti", rekao je Levi.

Kako je najavljeno, građanima će se na platou spomenika "Porodica" obratiti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a potom će uslediti komemorativni obred Jevrejske zajednice. Nakon toga biće upriličen pomen Srpske pravoslavne crkve, koji će održati episkop bački Irinej, a potom će sa broda biti spušten venac u Dunav.

  • Pobogu

    23.01.2013 12:17
    Zatsto neki popa stoji sa ampermetrom pored backog irineja? o.O
  • zorann

    23.01.2013 11:27
    dokle II deo
    Dušice draga, samo da ti odgovorim na tvoj komentar,nisam nikoga "bogohulio",meni nije problem ni moja vera,s time odavno nemam problem ! samo sam pokušao da sagledavam stvari drugačije od drugih,al na žalost nisi me shvatila i poruka je moja ,da se suprostavimo svakom vidu politikanstva kad su u pitanju istorijski događaji ,kao što je sama racija ! a uzgred, ne obeležava samo SPC raciju...al se ovi NAŠI iz SPC,ponajviše bave politikom tamo gde to ne priliči ! iste smo Vere Dušice, i ti i ja,al na žalost drugačije vidimo pojedine stvari ! lep pozz za Tebe...
  • mari

    23.01.2013 11:12
    Pa zar nije u redu da se ovakav dogadjaj provede u miru i zalosti za svim tim ljudima, i lepo je sto vlada i crkva istupaju zajedno u tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti