Direktora OŠ "Jožef Atila" ne zanima mišljenje ministarstva?

Dvoje nastavnika tehničkog i informatičkog obrazovanja iz Osnovne škole "Jožef Atila" tvrde da su ostali bez posla jer je u ovoj školi, suprotno nalogu Ministarstva prosvete, ukinuto obavezno razdvajanje razreda na grupe.
Dvoje nastavnika tehničkog i informatičkog obrazovanja iz Osnovne škole "Jožef Atila" tvrde da su ostali bez posla jer je u ovoj školi, suprotno nalogu Ministarstva prosvete, ukinuto obavezno razdvajanje razreda na grupe.

Nastavnici Goran Kuprešak i Jelena Novaković ostali su bez fonda časova jer je uprava škole ignorisala tumačenje ministarstva koje nalaže obavezno razdvajanje razreda koji broje više od 20 učenika na dve grupe prilikom izvođenja nastave tehničkog, kaže Kuprešak koji za Radio 021 tvrdi da je direktor škole Dragan Utržan izjavio kako ga 'mišljenje ministarstva ne obavezuje'.

"Kada sam na nastavničkom veću predočio tumačenje Ministarstva prosvete, direktor je rekao kako za njega to nije merodavno niti obavezujuće", kaže Kuprešak.

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić je, na osnovu dopisa koji su mu poslali ovi nastavnici, u novembru naložio prosvetnoj inspekciji da proveri navode o nezakonitom postupanju direktora i preduzme mere u okviru svojih nadležnosti, ali do danas rezultati istrage nisu poznati. Kuprešak ocenjuje da je u pitanju 'kupovina vremena'.

"Odgovor škole na sve dopise nadležnih institucija bio je da im treba dodatno mišljenje – u principu, znaju oni dobro o čemu se radi, ali kupuju vreme, odlažući pritom pravilno izvođenje nastave tehničkog", smatra ovaj nastavnik.

Kuprešak kaže da su njihove kolege iz škole, Uroš Ćulum i Mira Latinović, ponudili direktoru da se svojevoljno odreknu po dva časa u korist nastavnika koji su ostali bez norme, ali uprava škole nije prihvatila ovaj solidarni predlog. Komentar direktora OŠ "Jožef Atila" Dragana Utržana nismo uspeli da dobijemo. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 16.04.2013 09:15
    Pamet!
    Ljudi,dajte ne budalite...isao sam u tu skolu i mogu da vam kazem,gospodin Utrzan je bio dobar profa,pravedan i pomalo popustljiv!
    Zna on sta radi,sad sto ga pojedini ne razumeju..e to je nesto drugo!
    Z
  • mauzer

    04.02.2013 20:20
    nezanimljivo za press
    slazem se sa koment.da bi hteli rad u grupama po 10-12 ucenika,manje grupe...ista materija...isti ucenici(nezaintreresovani kao i obicno)...veci broj casova,veci fond..-veci kes na kontu....nemojte se mediji praviti nevesti i slepi.....ZNATE kao i mi zaposleni u os J.Atila da je pomenutom ja cu ga nazvati spletkarosu,ponudjen veci fond casova od onoga sto ga je imao u skoli u J.A. ali je ponudjena skola van Novog Sada-cca 25km.Covek nije prepusten ulici-okanite se toga,nemojte da ucestvujete u spletkama.Budite face pa dodajte...malim sitnim slovima dole u uglu evo ja cu otkucati da se ne mucite:profesoru je ponudjen premestaj u drugu skolu sa vecim fondom casova,sto je ovaj i PRIHVATIO
    hvala
  • amater

    01.02.2013 20:35
    profesionalac
    Pitajte roditelje i decu dal placaju privatne casove iz Tehnickog i iformatickog obrazovanja , a iz drugih predmeta sigurno placaju. Tehnika je vrhunac svih nauka zato su nasi strucnjaci cenjeni u svetu. Al sad imaju nameru da sve uniste i prosvetu i tehnicko. Jos malo pa ce ucenici da tuku nastavnike jel im nedaju ocenu koja im treba, na tome se radi... Zakone pisu oni koji nisu odrzali ni jedan jedini cas.
    Najvise nagrada je bilo bas iz Tehnickog i informatickog obrazovanja po tome je ova skola bila poznata i u gradu i u okolini. Al to nikoga ne zanima . Hvala sto podrzavate nastavnike Tehnickog i informatickog obrazovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti