Gradnja autoputa Novi Sad-Ruma krajem godine

Početak gradnje autoputa Novi Sad - Ruma trebalo bi očekivati do kraja godine, najavila je ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović.

Početak gradnje autoputa Novi Sad - Ruma trebalo bi očekivati do kraja godine, najavila je ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović.

Ona je istakla da za taj regionalni autoput još nije urađena tehnička i projektna dokumentacija, a da je za projektovanje i ispitivanje terena potrebno devet meseci.

"Tek krajem ove godine moći ćemo da krenemo u realizaciju kada ćemo na terenu imati građevinske mašine i ljude", kazala je Kalanovićeva.

Ona je pozvala pokrajinsku vladu, grad Novi Sad, opštine Irig i Ruma da zajedno sa Vladom Srbije rade na tom projektu. "Ako budemo radili u interesu građana partnerski, zajedno i sinhronizovano na eksproprijaciji, izdavanju dozvola, uređenju katastra, za 30 meseci imaćemo izgrađen autoput", poručila je Kalanovićeva.

  • 28.01.2013 08:19
    Ne prešao sam trocifren broj puta preko FG! ;)

    Ne Google mape, nego Google Earth idi pogleda ali prebaci na satalitski snimak na kojem se vide kuće, zelenilo ne samo putevi. Naravno da nisi video ni 1 m kada nije povezana za magistralnim putem, a napisao sam da nije sve povezano.
    Ali ne vredi sa vama prepametnim novosađanima se raspravljati sve najbolje znate, a kada vam budu naplaćivali taj autoput biće onda: Lopovi, uzimaju nam pare za tih 50 km puta, sramota. E pa i treba vam naplatiti 10x puta više od realne cene kada ne želite drugo rešenje koje bi bilo besplatno za voziti se.
  • gore od alpa

    27.01.2013 19:29
    @ Anonimus
    Talentu, pa natovarenom kamionu treba pola sata (a nekad i vise) da predje Frusku Goru. I to tebi nije mnogo? Kamionima treba Z A B R A N I T I prolaz tuda, pa bilo tunela ili ne (a bice ga). Ti si izgleda jos jedan od onih koji komentarisu, a preko FG su presli jednocifren broj puta u zivotu
  • 27.01.2013 19:22
    NS - @TT
    Uradjen je projekat jos, mislim, 80-ih godina 20. veka, uradio ga je jedan student. Ali nikada nije sproveden u praksu. Strucnjaci kazu da moze skoro u potpunosti da se iskoristi i sada, uz sitne izmene. A da li ce to da se desi ili ce se pojaviti neko nov da naplati novi projekat, ko zna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti