Razbijen pano Treće Srbije

Stranka Treća Srbija saopštila je da je razbijen jedan svetleći pano te partije, na kojem je promovisana ideja da Novi Sad bude glavni grad Srbije.

Stranka Treća Srbija saopštila je da je razbijen jedan svetleći pano te partije, na kojem je promovisana ideja da Novi Sad bude glavni grad Srbije.

Incident se dogodio u noći između subote i nedelje, kod autobuskog stajališta na početku Mosta slobode.

- Posle serije teških i lažnih optužbi, niskih udaraca i etiketiranja predstavnika Treće Srbije, došli smo do faze u kojoj se ne preza ni od fizičkog nasilja, nasilnih pokušaja zastrašivanja i vandalskih ispada. Ovaj napad potvrđuje činjenicu da se deklarativno najžešći protivnici sistema vrednosti "devedesetih", najrađe i najlakše služe upravo sredstvima tog mračnog perioda. Da ironija bude veća, razbijeni bilbord propagirao je ideju po kojoj će upravo Novi Sad biti glavni grad Srbije, pa postavljamo pitanje kome je i zašto ta poruka smetala? Da li je kamen u Treću Srbiju zapravo odraz očaja i frustracije onih koji, krijući se iza "prve" ili "druge Srbije", za sve ove godine i decenije nisu uspeli da urade ništa kako bi bili poznati i prepoznati kod biračkog tela?- piše u saopštenju.

Stranka je pozvala vlasti da što pre otkriju počinioce.

Treća Srbija je partija koja ima svoje predstavnike u gradskoj vlasti Novog Sada. Oni su ušli u Skupštinu grada pošto su na lokalnim izborima maja 2012. godine nastupili kao kandidati Pokreta Dveri. Posle izbora su isključeni iz Dveri, a krajem prošle godine je osnovana Treća Srbija.

Ta stranka se zalaže da Novi Sad bude glavni grad Srbije, a da Autonomna Pokrajina Vojvodina bude ukinuta.

  • Vreme je za NS

    29.01.2013 13:58
    Ne zamarajte se da razmisljate sta je to Treca Srbija.Sta god da je (stranka, udruzenje gradjana...)a vi niste za to,ne mucite se odgonetnete znacaj i velicinu iste.Vecina nice pred izbore,pa onda posle izbora se razvija kao otkinuti deo necega,pa vas zamajava kako samo oni imaju pravi program.....Imate li zaista vremena da ih posmatrate dok se bogate u upravnim odborima ,u lepim debelim foteljama, udobnim kabinetima?Onda sledi period slizavanja sa vlascu,ma kakava god da je,ali zar nije sve ovo deja vu-
  • Smesno

    29.01.2013 08:41
    Sad nema canka pa su ovi dezurne zrtve
    uvek njih neko napada hajka pritiv njih
    Jadne mace ko da ih je canak ucio
  • 28.01.2013 22:11
    Treća Srbija ???!
    Treća Srbija ili Treći Rajh ????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti